Mąka bananowa 500g BATOM BIO

25,89 

Krótki opis:

Mąka bananowa BATOM BIO 500g to naturalna, bezglutenowa alternatywa dla tradycyjnej mąki, bogata w potas i błonnik, idealna do pieczenia i gotowania.

Na stanie

Opis produktu

Mąka bananowa 500g BATOM BIO

Mąka bananowa BATOM BIO to wyjątkowa, bezglutenowa alternatywa dla tradycyjnej mąki pszennej, otrzymana z suszonych bananów. Ten naturalny produkt o delikatnie słodkawym smaku jest idealnym składnikiem do zdrowego pieczenia, gotowania i przygotowywania smoothie, zapewniając organizmowi cenne składniki odżywcze.

Kluczowe korzyści:

  • Naturalne źródło potasu wspierającego prawidłową pracę serca i układu nerwowego
  • Wysoka zawartość błonnika pokarmowego poprawiającego trawienie i metabolizm
  • Bezglutenowy skład bezpieczny dla osób z celiakią i nietolerancją glutenu
  • Naturalny słodzik redukujący potrzebę dodawania cukru do wypieków

Sposób użycia:

W wypiekach zastąp do 25% tradycyjnej mąki mąką bananową. Do smoothie dodaj 1-2 łyżki stołowe. W naleśnikach i placuszkach można zastąpić nawet do 50% mąki pszennej. Przechowuj w suchym, chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Składniki:

100% mąka z suszonych bananów pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych. Produkt nie zawiera dodatków konserwujących, sztucznych barwników ani aromatów.

Certyfikowana jakość BIO gwarantuje pochodzenie z ekologicznych upraw, wolnych od pestycydów i sztucznych nawozów.