Opis produktu
Mąka orkiszowa TYP 1850 graham 1kg BATOM BIO
Mąka orkiszowa graham typu 1850 BATOM BIO to wysokiej jakości mąka z pełnego przemiału orkiszu pochodzącego z certyfikowanych upraw ekologicznych. Charakteryzuje się grubszym przemiałem i ciemną barwą, zachowując wszystkie wartościowe składniki odżywcze zawarte w całym ziarnie orkiszu.
Kluczowe korzyści:
- Bogata w błonnik pokarmowy wspierający prawidłowe trawienie
- Zawiera naturalne białko roślinne i witaminy z grupy B
- Certyfikat BIO gwarantuje pochodzenie z upraw ekologicznych
- Typ 1850 oznacza wysoki stopień przemiału z zachowaniem otręb
Sposób użycia:
Mąkę można stosować do wypieku chleba, bułek, ciast i innych wypieków pełnoziarnistych. Ze względu na grubszy przemiał zaleca się mieszanie z mąkami o drobniejszym przemiałe w proporcji 1:1. Przed użyciem można przesiać przez drobne sito. Idealna do wypieków drożdżowych i na żurek.
Składniki:
Mąka orkiszowa graham typu 1850 z uprawy ekologicznej (100%). Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu z innych zbóż, jaj, mleka, orzechów, sezamu i soi.
Produkt certyfikowany BIO, bez dodatków chemicznych i konserwantów – gwarancja najwyższej jakości od marki BATOM.
