Bułki ciabatta bezglutenowe 200g SCHAR

13,15 

Krótki opis:

Włoskie bułki ciabatta bez glutenu od SCHÄR – chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku. Idealne dla osób z celiakią i nietolerancją glutenu.

Na stanie

Opis produktu

Bułki ciabatta bezglutenowe 200g SCHAR

Autentyczne włoskie bułki ciabatta w bezglutenowej wersji od renomowanej marki SCHÄR. Charakteryzują się tradycyjną chrupką skórką i delikatnym, przewiewnym miąższem, oferując pełnię smaku bez glutenu dla osób z celiakią i wrażliwością na gluten.

Kluczowe korzyści:

  • 100% bezglutenowe – bezpieczne dla osób z celiakią i nietolerancją glutenu
  • Autentyczny włoski smak i tekstura tradycyjnej ciabatty
  • Chrupiąca skórka i miękki, przewiewny miąższ
  • Gotowe do spożycia lub podgrzania w piekarniku

Sposób użycia:

Bułki można spożywać bezpośrednio lub lekko podgrzać w piekarniku w temperaturze 180°C przez 3-5 minut dla uzyskania chrupiącej skórki. Idealnie nadają się na kanapki, bruschettę lub jako dodatek do posiłków. Przechowywać w suchym miejscu, po otwarciu spożyć w ciągu 2-3 dni.

Składniki:

Mąka ryżowa, woda, skrobia kukurydziana, drożdże, sól, cukier, olej słonecznikowy, błonnik roślinny (babka płesznik), zagęstnik (hydroksypropylometyloceluloza), emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych). Może zawierać ślady jaj i sezamu.

SCHÄR – europejski lider w produkcji żywności bezglutenowej od ponad 30 lat, gwarantujący najwyższą jakość i bezpieczeństwo produktów dla osób z celiakią.