Bancha BIO 60g MOYA
    Bancha BIO 60g MOYA
    Bancha BIO 60g MOYA

    Bancha BIO 60g MOYA

    5904730935838
    Obecnie brak na stanie
    35,00 zł
    Brutto

    W Japonii bancha jest uważana za herbatę codzienną i często podawana do posiłków. Można ją pić cały dzień, ponieważ zawiera około 70% mniej kofeiny niż gyokuro. Charakteryzuje się większą zawartością garbników niż inne herbaty, bo jej liście przez dłuższy czas są poddawane fotosyntezie. Garbniki, inaczej taniny, posiadają właściwości przeciwzapalne, ściągające i odtruwające.

     

    Banchę można parzyć kilkukrotnie.


    Skład:
    100% organiczna zielona herbata bancha


    Kraj pochodzenia:
    Japonia


    Sposób parzenia:
    3-4g na 150ml | 3-4 min. | 70-80°C

    CZYM RÓŻNIĄ SIĘ HERBATY MOYA?

     SENCHA-NO.21HOJICHAGENMAICHAKUKICHABANCHAWAKOUCHA
    SKŁADNIKI:Zielona herbata SenchaPrażone liście zielonej herbaty SenchaZielona herbata Sencha & ziarna prażonego brązowego ryżuGałązki zielonej herbatyZielona herbata BanchaCzarna herbata Wakoucha
    SMAK:Lekko słodki z ziemną nutąUnikalny, drzewny aromatSłodko- maślany, orzechowyDelikatnie słodki i lekko orzechowy z nutami morzaDelikatny roślinny z gorzkim posmakiemdelikatnie kwiatowy z nutami słodowymi
    KOLOR NAPARU:Zielonkawo-złotyKarmazynowy brązJasnożółtyJasnozielonyJasny żółto-zielony odcieńbursztynowy
    POCHODZENIE:Kagoshima, Kyushu, JaponiaKagoshima, Kyushu, JaponiaKagoshima, Kyushu, JaponiaKagoshima, Kyushu, JaponiaKagoshima, Kyushu, JaponiaWyspa Honsiu, Japonia
    CERTYFIKAT EKOLOGICZNY:TakTakTakTakTakTak
    POZIOM TEINY:WysokiNiskiŚredniNiskiŚredniŚredni
    POLECANE SPOŻYCIE:Przed południemWieczorem, polecana również w diecie makrobiotycznejPo południu, często spożywana do posiłkówWieczorem, polecana również w diecie makrobiotycznejO każdej porze dniaO każdej porze dnia

    Zobacz także

    12 innych produktów w tej samej kategorii: