W procesie prażenia hojicha traci też swoją zawartość kofeiny, dzięki czemu można ją pić przed snem, mogą ją też pić dzieci kobiety w ciąży. Proces prażenia zielonej herbaty został wymyślony w latach dwudziestych w Kioto i od tego czasu hojicha nieustannie zyskuje na popularności sięgającej już teraz daleko poza granice Japonii.

Picie hojichy pomaga regulować ilość cholesterolu oraz cukru w organizmie, wzmacnia też układ odpornościowy.  Hojichę, podobnie jak genmaichę, podaje się często w Japonii do posiłków.

Proces jej produkcji odbywa się w Uji w Prefekturze Kioto gdzie jest też certyfikowana i poddawana rygorystycznym testom na ewentualne zanieczyszczenia.

Kraj pochodzenia: Japonia

Skład: 100% organiczna zielona herbata hojicha

Sposób parzenia: 2-3g na 150ml | 1-3 min. | 75-90oC

Hojicha nadaje się do 3-krotnego zaparzania.

5904730935722

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to compare.