MŁYN KOPYTOWA Mąka pszenna bułkowa 5kg

    MŁYN KOPYTOWA Mąka pszenna bułkowa 5kg

    Obecnie brak na stanie
    27,00 zł
    Brutto

    Mąka pszenna typ 650 bułkowa

    Mąkę tą wykorzystuje się do niemal wszystkiego, odmianę typu 650 najczęściej używa się do jednego celu – jest nim wyrób wszelakiego pieczywa

    Ceny w sklepie internetowym i sklepach stacjonarnych mogą się różnić.
    Logo Tpay
     

    Jest to mąka zdrowa i naturalna, dzięki czemu otrzymujemy produkt, który sam w sobie jest gotowy do tworzenia pieczywa, które będzie zachęcało smakiem oraz zapachem. Mąka pszenna bułkowa typ 650 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pszenicy pozyskanego z lokalnych gospodarstw rolnych. Jest to najpopularniejsza mąka w Polsce. W naszym młynie do żadnego produktu nie dodajemy żadnych dodatków, polepszaczy czy wybielaczy. Mąka jest naturalna, niestandaryzowana. Dlatego w zależności od partii ziarna barwa mąki, wartości odżywcze, zawartość glutenu czy wchłanialność wody może się troszkę od siebie różnić. Istnieje wiele typów mąk, które różnią się od siebie stopniem zmielenia i oczyszczenia ziarna. Im niższy jest typ mąki tym jest ona jaśniejsza. Typy mąki to nic innego, jak sposób na opisanie zawartości „popiołu” w mące. Nie chodzi jednak o tradycyjny popiół. Tą nazwą określa się substancje mineralne, które przedostają się do mąki w procesie mielenia ziarna. Mąka pszenna typ 500 posiada około 0,5g różnych soli mineralnych na 1kg mąki. Sama pszenica jest najpopularniejszym ziarnem, które uprawia się w Polsce.

    Mąka pszenna – wartości

    Odmiana ta jest bogata w węglowodany, zaspokaja więc zapotrzebowanie kaloryczne organizmu, jednocześnie zapewniając spore ilości błonnika, witamin B, C, D oraz E. Ma w sobie również fosfor, potas czy wapń. Ziarno zawiera naturalnie występujący gluten.

    Mąka pszenna – do czego użyć

    Mąki tej używa się do wyrobu wszelakiego pieczywa. Bułki czy chleby bardzo często powstają przy użyciu tej odmiany. Produkt, który powstanie jest zdrowy, smaczny oraz bardzo ładnie pachnie. Jest to bardzo często używana odmiana mąki. 

    ✅ Jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pszenicy pozyskanego z lokalnych gospodarstw rolnych

    ✅ Mąka nie zawiera żadnych dodatków, polepszaczy czy wybielaczy

    ✅ Mąka jest naturalna, niestandaryzowana

    ✅ Pszenica jest najpopularniejszym ziarnem, które uprawia się w Polsce.

     Zawiera w sobie przede wszystkim węglowodany, białko oraz witaminy z grupy B.

    ✅ Posiada kwas foliowy, który jest istotny dla kobiet w ciąży

    ✅ Jest to doskonała podstawa do zrobienia jasnego pieczywa, chleba czy bułek

    5901549936087

    6 innych produktów w tej samej kategorii: