Wartości odżywcze w 100 g

Wartość energetyczna 2406 kj / 575 kcal

Tłuszcze 50 g

kwasy nasycone 3,8 g

Węglowodany 20 g

w tym cukry 4,4 g

Błonnik 13 g

Białko 21 g

Sól 0,01 g

Regularne spożywanie migdałów pozwala zadbać o lepszą pracę serca i układu krążenia, a także o obniżenie ciśnienia tętniczego. Zawarte w nich kwasy tłuszczowe wraz z witaminą E przeciwdziałają zaleganiu złego cholesterolu w naczyniach krwionośnych i zapobiegają tworzeniu zakrzepów. Ponieważ migdały poprawiają poziom odpowiedzi organizmu na insulinę, chronią także przed rozwojem cukrzycy typu 2. Pomimo swojej kaloryczności są wskazane również w diecie osób odchudzających się, gdyż obecny w nich błonnik daje długotrwałe uczucie sytości i reguluje pracę układu trawiennego.

5907678400963

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to compare.