Bakra Karob melasa z chleba świętojańskiego to produkt naturalny, bez barwników i konserwantów.
Ma słodki, karmelowy smak i ostro-gorzki zapach.
Melasa z chleba świętojańskiego stanowi źródło naturalnie występujących cukrów prostych, w tym fruktozy, białka i kwasów organicznych.
Zawiera również minerały – wapń, mangan, żelazo i witaminy – A, B2, B3 i D, co sprawia, że przewyższa biały cukier pod względem wartości odżywczych.
Dzięki zawartości pektyn reguluje pracę układu pokarmowego.
Składniki: Chlebek świętojański (szarańczyn strąkowy).
Wartości odżywcze Wartość energetyczna: 1155 kJ / 275 kcal, Tłuszcz: 0,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g, Węglowodany: 62 g, w tym cukry: 55,5 g, Białko: 1,16 g, Sól: 0 g
Sposób przygotowania i przechowywania Z dala od słońca, temperatura do 20°C, po otwarciu przechowywać w lodówce.
Zawiera fruktozę. Bogata w związki mineralne, żelazo, magnez, wapń.