Zielone placki ze szpinakiem bezglutenowe 175g Pięć Przemian
Placki zielone szpinak bezglutenowe instant
Skład:
Wielkość opakowania: 175g
Składniki | Ilość | RWS |
Tłuszcz | 5,3 g | <> |
Kwas tłuszczowy nasycony | 0,9 g | <> |
Węglowodany | 60 g | <> |
W tym cukry | 3,8 g | <> |
Błonnik | 8,2 g | <> |
Białko | 12 g | <> |
Sól | 2 g | <> |
RWS - Dzienna referencyjna wartość spożycia
<> Nie ustalono dziennej referencyjnej wartości spożycia
Składniki:
mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, szpinak suszony 7%, czosnek granulowany, czosnek niedźwiedzi, sól himalajska, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), pieprz.
Sposób przygotowania:
Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj 400 ml kefiru, 1 jajko i dokładnie wymieszaj. Smażyć na wolnym ogniu najlepiej na maśle klarowanym lub oleju kokosowym. Bez jajka też wychodzi! . Można też przygotować na sposób wegański z samą wodą (280 ml). Najlepiej smakuje z kwaśną śmietaną, tzatzikami, czy sosem grzybowym.
Przeciwwskazania:
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu. W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze 0-25ºC, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ważne:
Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) prawidłowo zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Nie należy przekraczać maksymalnej zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Producent:
Pięć przemian