Wydajny, łatwy w użyciu zakwas piekarski bio do wypieku chleba w domu.
Zakwas piekarski otrzymywany jest w naturalnym unikalnym procesie opartym o wieloletnie doświadczenie Firmy. Połączenie odpowiednich składników oraz procesów przebiegających w określonym czasie i temperaturze, przekształciło bioflorę i mikroorganizmy, doprowadzając w efekcie do wytworzenia produktu najwyższej jakości.
Zakwas piekarski dodatkowo wspomaga i ułatwia wytworzenie ciasta. Wydobywa i utrwala w pieczywie delikatny aromat, subtelny smak użytych składników, natomiast chrupiąca skórka i sprężysty miękisz są gwarancją najwyższej jakości pieczywa.
Porcja 250g wystarcza do wypieku 30 bochenków chleba o gramaturze 500g. Produkt sprawdza się do wypieku zarówno w automatach jak i w domowym piekarniku. Wypiek w piekarniku umożliwia uzyskanie dowolnej formy chleba - bochenków okrągłych, podłużnych, foremkowych. Wypiek w automacie wymaga kilku minut Twojego czasu na przygotowanie składników i wybór programu, resztę urządzenie wykona za Ciebie.
Jest to produkt rekomendowany przez Polską Ekologię.
SPOSÓB UŻYCIA:
Proponowane dawkowanie według tabeli lub własneo uznania, receptury, smaku.
Dawkowanie:
Chleby pszenne ok. 1-2% (10 - 20 g na 1 kg mąki)
Chleby pszenno-żytnie ok. 2-3% (20 - 30 g na 1 kg mąki)
Chleby wieloziarniste ok. 3-4% (30 - 40 g na 1 kg mąki)
Chleby żytnie ok. 5 % (50 g na 1 kg mąki)