Właściwości lecznicze morwy są wysoko cenione w tradycyjnej medycynie chińskiej i tybetańskiej. Owoc morwy białej używa się przy stanach zapalnych tkanki kostnej i okołostawowej oraz w chorobach kobiecych. W chińskiej medycynie z owoców również wytwarza się syrop który rekomendowany jest w chorobach żołądkowych, zaparciach i kolkach.
W This is BIO® stworzyliśmy pyszny i doskonały, ekologiczny ocet cydrowy o 5% kwasowości. Nasz produkt jest niefiltrowany i niepasteryzowany, dzięki czemu wytwarza się w nim naturalny osad z ekologicznych, najwyższej klasy polskich jabłek.
Kurkuma to roślina pochodząca z południowej Azji, od tysięcy lat stosowana w kuchni indyjskiej i medycynie ajurwedyjskiej. Charakteryzuje się wysoką zawartością kurkuminy - biologicznie aktywnego składnika. Kurkuma zawiera: Witaminy: C, E, K, B1, B2, B3, B6 Kwas foliowy Minerały: żelazo, wapń, magnez, fosfor, potas, sód, cynk, miedź, mangan i selen. This...
Jagoda kamczacka - sok 100% 300mlPicie soku z owoców jagody kamczackiej działa korzystnie na wzrok, po zmęczeniu regeneruje i stymuluje energetycznie organizm. Zapobiega wylewom wewnętrznym i podskórnym, a także schorzeniom, jak udar mózgu i zawał serca, poprawia działanie układu krążenia, zapobiega miażdżycy.
Szpinak to wartościowa roślina warzywna pochodząca z południowo-zachodniej Azji.Szpinak jest źródłem: Witamin A, E i C Białka Błonnika Karotenoidów Soli mineralnych - magnezu i fosforu Właściwości szpinaku to zasługa kombinacji przeciwutleniaczy: beta-karotenu, witaminy C oraz luteiny. Poza tym szpinak jest bogaty w potas, żelazo i kwas foliowy.This...
Fioletowa kukurydza to znana od setek lat odmiana kukurydzy pochodząca z nadmorskich i górskich obszarów Peru. Właściwości fioletowej kukurydzy: -działa regenerująco, -przeciwzapalnie, -przeciwutleniające, -zapobiega procesom starzenia się skóry.Swój oryginalny, głęboko fioletowy kolor zawdzięcza szczególnie wysokiemu stężeniu antocyjanów, czyli...
Ksylitol, inaczej cukier brzozowy, czyli po prostu słodzik. Wyglądem jego biała, krystaliczna forma i słodki smak nie odróżnia go od cukru białego. Jednak dostarcza on do organizmu o 40% mniej kalorii, z racji na odmienne trawienie. Zalecany jest przede wszystkim przez swój niski indeks glikemiczny diabetykom, dzieciom, poprawia jakość szkliwa i zapobiega...
Daktyle suszone to oprócz wyśmienitej przekąski, źródło potasu i energii dla sportowców, dzięki swojej zawartość cukrów prostych. Jako jedne z niewielu owoców są bogate w witaminy i minerały. Korzyści płynące z ich zastosowania to przede wszystkim regulacja poziomu ciśnienia krwi, właściwości przeciwzapalne oraz ułatwiające trawienie.
Proszek z lucumy jest zdrowym zamiennikiem cukru, dostarcza β-karotenu, niacyny, potasu oraz wapnia i w tej postaci zaczyna trafiać do sklepów jako superfood.