Nasze herbatki możesz zalewać kilkakrotnie. W zależności od długości parzenia zmieniają one swój smak. Dzieje się tak, ponieważ w pierwszej kolejności zaparzają się zioła, dopiero na późniejszym etapie owoce. Dzięki tej właściwości herbatka może mieć za każdym razem niepowtarzalny smak i aromat.
Morwa biała ogranicza działanie enzymów odpowiedzialnych za rozkład węglowodanów w organizmie, co hamuje wchłanianie glukozy przez organizm. Szczególnie polecana dla diabetyków oraz osób chcących pozbyć się nadwagi.
Czary bez zawiera antocyjany, pektyny, garbniki, kwasy organiczne, potas, wapń, magnez, sód, fosfor i witaminy (szczególnie A, C, B1, B2). Substancje te sprawiają, że owoce czarnego bzu łagodzą ból i stany zapalne, obniżają gorączkę, zmniejszają objawy przeziębienia, usuwają zmęczenie, oczyszczają organizm ze szkodliwych produktów przemiany materii i toksyn.
Żurawina suszona bez cukru, z sokiem jabłkowym Żurawina w procesie suszenia słodzona jest koncentratem soku jabłkowego, dzięki czemu zachowuje słodycz, a jednocześnie niską kaloryczność.
Jagoda kamczacka - sok 100% 300mlPicie soku z owoców jagody kamczackiej działa korzystnie na wzrok, po zmęczeniu regeneruje i stymuluje energetycznie organizm. Zapobiega wylewom wewnętrznym i podskórnym, a także schorzeniom, jak udar mózgu i zawał serca, poprawia działanie układu krążenia, zapobiega miażdżycy.
Ksylitol, inaczej cukier brzozowy, czyli po prostu słodzik. Wyglądem jego biała, krystaliczna forma i słodki smak nie odróżnia go od cukru białego. Jednak dostarcza on do organizmu o 40% mniej kalorii, z racji na odmienne trawienie. Zalecany jest przede wszystkim przez swój niski indeks glikemiczny diabetykom, dzieciom, poprawia jakość szkliwa i zapobiega...