Czekolada ciemna produkowana przez Beskid Chocolate z mieszanki wysokiej jakości ziaren kakaowca (70%) i cukru trzcinowego z dodatkiem lecytyny sojowej.
Ciemna intensywna gorzka czekolada ma dziękczynne działanie dla organizmu. Oddziałuje znacząco na poprawę nastroju. Orzechy pekan delikatnie prażone nadają czekoladzie wyrazu. Proste ale wykwintne połączenie. Sprawi przyjemność podczas przerwy w pracy, lub jako popołudniowa przekąska.
Czekolada ciemna produkowana przez Beskid Chocolate z mieszanki wysokiej jakości ziaren kakaowca (70%) i cukru trzcinowego z dodatkiem lecytyny sojowej ozdobiona jest liofilizowanymi wiśniami oraz pistacjami.
W This is BIO® stworzyliśmy pyszny i doskonały, ekologiczny ocet cydrowy o 5% kwasowości. Nasz produkt jest niefiltrowany i niepasteryzowany, dzięki czemu wytwarza się w nim naturalny osad z ekologicznych, najwyższej klasy polskich jabłek.
Kurkuma to roślina pochodząca z południowej Azji, od tysięcy lat stosowana w kuchni indyjskiej i medycynie ajurwedyjskiej. Charakteryzuje się wysoką zawartością kurkuminy - biologicznie aktywnego składnika. Kurkuma zawiera: Witaminy: C, E, K, B1, B2, B3, B6 Kwas foliowy Minerały: żelazo, wapń, magnez, fosfor, potas, sód, cynk, miedź, mangan i selen. This...
Jagoda kamczacka - sok 100% 300mlPicie soku z owoców jagody kamczackiej działa korzystnie na wzrok, po zmęczeniu regeneruje i stymuluje energetycznie organizm. Zapobiega wylewom wewnętrznym i podskórnym, a także schorzeniom, jak udar mózgu i zawał serca, poprawia działanie układu krążenia, zapobiega miażdżycy.
Szpinak to wartościowa roślina warzywna pochodząca z południowo-zachodniej Azji.Szpinak jest źródłem: Witamin A, E i C Białka Błonnika Karotenoidów Soli mineralnych - magnezu i fosforu Właściwości szpinaku to zasługa kombinacji przeciwutleniaczy: beta-karotenu, witaminy C oraz luteiny. Poza tym szpinak jest bogaty w potas, żelazo i kwas foliowy.This...
Fioletowa kukurydza to znana od setek lat odmiana kukurydzy pochodząca z nadmorskich i górskich obszarów Peru. Właściwości fioletowej kukurydzy: -działa regenerująco, -przeciwzapalnie, -przeciwutleniające, -zapobiega procesom starzenia się skóry.Swój oryginalny, głęboko fioletowy kolor zawdzięcza szczególnie wysokiemu stężeniu antocyjanów, czyli...
Ksylitol, inaczej cukier brzozowy, czyli po prostu słodzik. Wyglądem jego biała, krystaliczna forma i słodki smak nie odróżnia go od cukru białego. Jednak dostarcza on do organizmu o 40% mniej kalorii, z racji na odmienne trawienie. Zalecany jest przede wszystkim przez swój niski indeks glikemiczny diabetykom, dzieciom, poprawia jakość szkliwa i zapobiega...
Daktyle suszone to oprócz wyśmienitej przekąski, źródło potasu i energii dla sportowców, dzięki swojej zawartość cukrów prostych. Jako jedne z niewielu owoców są bogate w witaminy i minerały. Korzyści płynące z ich zastosowania to przede wszystkim regulacja poziomu ciśnienia krwi, właściwości przeciwzapalne oraz ułatwiające trawienie.
Proszek z lucumy jest zdrowym zamiennikiem cukru, dostarcza β-karotenu, niacyny, potasu oraz wapnia i w tej postaci zaczyna trafiać do sklepów jako superfood.