Olej kokosowy Extra Virgin powstaje poprzez tłoczenie na zimno w temp. poniżej 24ºC. Jest nie tylko idealny do stosowania w kuchni, ale także znakomicie sprawdza się jako naturalny kosmetyk do pielęgnacji ciała oraz włosów. Ze względu na delikatny zapach i aromat polecany jest do przygotowania potraw kuchni orientalnej. Można go używać do smażenia, gotowania i pieczenia w wysokich temperaturach (temp. dymienia 170ºC), oraz jako doskonałe smarowidło do kanapek. Latem można stosować jako balsam po opalaniu, który ukoi spieczoną skórę. W temp. powyżej 25ºC olej przybiera postać płynną.
Kasza jaglana (łuskane proso) to kasza lekkostrawna, dlatego może znaleźć się w diecie dzieci. Można przygotować ją na wodzie lub mleku - zyskuje wtedy delikatniejszy smak. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, a nawet jako pyszny i pożywny deser - np. z dodatkiem owoców, konfitury, bakalii lub można zrobić z niej tzw. "kulki mocy".
Makaron z ciecierzycy, dla osób stosujących dietę bezglutenową, o wysokiej zawartości białka (25% w porcji). Makaron świetnie sprawdza się w takich daniach jak: pasty, sałatki, zapiekanki oraz zupy.
Pektyna to naturalny środek żelujący do wyrobu dżemów, marmolad, galaretek, konfitur. Pektyna amidowana wymaga mniejszego dodatku cukru. Porcja 30g na 2 kg owoców i 1 kg cukru. Do owoców gotowanych z dodatkiem pektyny cukier dodajemy gdy owoce są całkowicie miękkie.
Korzenia imbiru w kuchni używa się do przyprawiania potraw azjatyckich, w smaku jest palący i lekko gorzki. Świetnie smakuje napój lub herbata z imbirem i miodem.
Chocostick to kostka czekolady ciemnej z dodatkiem żurawiny na patyku, z której możesz przygotować porcję gorącej czekolady do picia. Dodatek liofilizowanej żurawiny wniesie do przygotowywanego napoju odrobinę owocowych nut. Możesz również rozkoszować się nim jak czekoladowym lizakiem.
Herbata ziołowa STOP Borelia została skomponowana ze specjalnie dobranych ziół. Codzienne spożywanie tej herbatki może zmniejszyć ryzyko powikłań występujących po ugryzieniu przez kleszcze.