Składniki: mąka kokosowa* (21%), mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia z tapioki*, cukier kokosowy*, mąka gryczana*, len mielony*, bezglutenowy proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglan sodu)) * certyfikowany składnik ekologiczny


Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 818 kJ/ 195 kcal Tłuszcz: 6,6   g; - w tym kwasy nasycone: 2,5 g; Węglowodany: 25,0 g; - w tym cukry: 8,3 g; Błonnik: 2,9 g; Białko: 7,7  g; Sól: 0,32 g.

Sposób przygotowana:

  1. Do miski wbij 3 jajka i wymieszaj z 200 ml mleka i łyżką oleju.
  2. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj rózgą kuchenną.
  3. Odczekaj 5 minut - racuchy będą dzięki temu bardziej puszyste.
  4. Nagrzej patelnię, ale nie za mocno - racuchy z mąką kokosową nie lubią zbyt wysokiej temperatury.
  5. Ciasto nakładaj łyżką na suchą lub lekko natłuszczoną patelnię.
  6. Smaż ok. 2 minuty, aż pojawią się bąbelki i wtedy przewróć na drugą stronę.
  7. Druga strona potrzebuje już tylko około minutę
5903317213000

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to compare.