Błonnik śliwkowy to:

  • produkt naturalny,
  • bez konserwantów, 
  • niesiarkowany,
  • pakowany ręcznie.


Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 1398 kJ/332 kcal; tłuszcz 1,6 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g; węglowodany 85,6 g; w tym cukry 52,4 g; błonnik 20,9 g; białko 6,2 g; Sól < 0,0025 g


Błonnik może być stosowany jako dodatek do jogurtów, płatków, lodów, budyniów, koktajli owocowo-warzywnych i kaszek. Błonnik śliwkowy (proszek) po zalaniu ciepłą wodą odstawić na kilka minut. 

Zbrylanie się jest zjawiskiem naturalnym dlatego przed użyciem wskazane jest wstrząśnięcie zawartością torebki.

Jak przygotowywany jest błonnik?

Świeże owoce suszone są gorącym powietrzem w temperaturze poniżej 70°C, aby maksymalnie zachować wartości odżywcze. Naturalny błonnik owocowy, powstał ze sproszkowanych owoców śliwki węgierki, jabłka, agrestu i czereśni, zachowując bogactwo składników mineralnych i błonnika pokarmowego. 

5907707013935
3 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to compare.