Składniki: płatki owsiane bezglutenowe, mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, łuska babki jajowatej, siemię lniane brązowe, nasiona chia, sól himalajska.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.


Sposób przygotowania:

  • Nagrzej piekarnik do 190°C.
  • Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
  • Wsyp mieszankę do miski.
  • Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
  • Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
  • Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 1349 kJ / 322 kcal

Tłuszcz: 12 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g

Węglowodany: 51 g

w tym cukry: 0,9 g

Błonnik: 19 g

Białko: 12 g

Sól: 2,1 g


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.


Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c.

5902837810713
5 Przedmioty

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to compare.