Kurkuma mielona z czarnym pieprzem 50g NATURA WITA
Kurkuma mielona + pieprz czarny mielony.
Indeks: 5903624407048
Makaron wyprodukowany jest z ekologicznej mąki żytniej która bogata jest w składniki mineralne .
Zawiera potas, wapń, żelazo, witaminy z grupy B, fosfor, cynk, potas i magnez.
Jest uzupełnieniem diety dla osób w każdym wieku.
Wartości odżywcze: Na 100 g 100 g Wartość energetyczna (kcal) 328 Tłuszcz 1,65 g Kwasy tłuszczowe nasycone 0,38 g Węglowodany 66,40 g w tym cukry 7,40 g Białko 6,50 g Błonnik 6,00 g Sól 0,001 g
Sposób przygotowania: Do 1 l gotującej wody wrzuć 100 g makarony. Gotuj na słabym ogniu przez 3-5 minut, od czasu do czasu zamieszaj
Producent: Młyn Kopytowa
Makaron wyprodukowany jest z ekologicznej mąki żytniej która bogata jest w składniki mineralne .
Zawiera potas, wapń, żelazo, witaminy z grupy B, fosfor, cynk, potas i magnez.
Jest uzupełnieniem diety dla osób w każdym wieku.
Kurkuma mielona + pieprz czarny mielony.
Makarony NIRO BIO wytwarzane są ze świeżo mielonej mąki, dzięki czemu zachowują cenne dla organizmu człowieka witaminy i składniki mineralne.
Czekolada rzemieślnicza produkowana od ziarna do tabliczki (bean to bar) z wysokiej jakości aromatycznych odmian ziaren kakaowca. Ziarna użyte to tej tabliczki pochodzą z przedsiębiorstwa Kokoa Kamili w Tanzanii. Tabliczka dwuskładnikowa ziarno kakaowca i cukier trzcinowy nierafinowany.
Hyzop lekarski (Hyssopus officinalis) – nazywany także józefką lub świętym zielem. W zielarstwie wykorzystywane są jego kwiaty oraz ziele. Najważniejszymi substancjami są: terpeny, olejki eteryczne, flawonoidy, żywice i garbniki. To zioło przyprawowe do potraw i alkoholi o unikalnym zapachu i gorzkawym smaku. Łagodzi problemy trawienne. Pobudza wydzielanie enzymów trawiennych. Łagodzi wzdęcia. Działa rozkurczowo i wykrztuśnie.
Owocowe żelki bez żelatyny BIO stanowią doskonałą przekąskę zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci od 4 roku życia.
Fasola biała konserwowa "Jaś" BIO
Wyprodukowano we Włoszech
Ziarna konopi siewnych w smaku są lekko orzechowe, przypominają ziarna sezamu. Można je spożywać zmielone, dodane do posiłku lub mleka, jako dodatek do pieczenia.
Ekologiczna Ciabatta z pomidorami bez glutenu.
Spożywanie suszonych owoców korzystnie wpływa na pracę żołądka i jelit? A to wszystko dzięki dużej zawartości błonnika, który wzbogaca naszą dietę w łatwo przyswajalne witaminy i mikroelementy.
Gęsta, kremowa pasta z awokado, idealna do pieczywa, jako dip lub dodatek do makaronów i sosów.
Składniki: Łuska babki jajowatej 100%. Kraj pochodzenia: Indie. Informacja alergiczna: produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Makaron jest przeznaczony dla osób stosujących dietę bezglutenową a także sportowcom i osobom prowadzącym aktywny tryb życia ponieważ łatwo się trawi i poprzez niezaleganie w jelitach poprawia wchłanianie witamin i składników mineralnych. Nie zawiera cholesterolu i jajek zatem można polecić go tym, którzy mają zbyt wysokie stężenie cholesterolu we krwi. Makaron świetnie sprawdza się w takich daniach jak: pasty, sałatki, zapiekanki oraz zupy.
Zielona kawa to ziarna kawy, których obróbka zakończyła się przed procesem palenia. Ma łagodniejszy aromat niż klasyczna kawa palona, jest delikatnie cierpka.
Syrop z buraka cukrowego sprawdzi się jako smarowidło na kanapki, naleśniki, placki, można go stosować jako środek słodzący do deserów i gotowania.
Olej kokosowy Virgin - to zdrowe źródło energii. Super jakość z pierwszego tłoczenia. Tłoczony na zimno
Kurkuma jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych, np. curry. Nadaje charakterystycznego smaku oraz koloru potrawom. Świetnie sprawdzi się w daniach z ryżu, makaronu czy warzyw. Właściwości:
-wykazuje silne działanie antyoksydacyjne,
-korzystnie wpływa na stawy, a także na układ krwionośny,
-wzmaga wydzielanie żółci,
-przyczynia się do utrzymania odpowiedniego poziomu cholesterolu we krwi.