Nasza rada: Czipsy z suszonego jabłka z cynamonem są pyszną i zdrową przekąską. Czipsy są też doskonałym dodatkiem smakowym i aromatycznym przy parzeniu czarnej lub zielonej herbaty (kilka plasterków na szklankę). Jak suszymy jabłka? Jabłka są najpierw drążone w celu usunięcia gniazda a następnie krojone na cieniutkie plasterki. Plasterki suszymy gorącym powietrzem w temperaturze poniżej 70°C, aby maksymalnie zachować wartości odżywcze.

Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna  1451kJ/343 kcal, tłuszcz 0,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,1 g, węglowodany 92,4 g, w tym cukry 59,6 g, błonnik 15 g, białko < 0,38 g, sól 0,01 g.

5907707013140
1 Przedmiot

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to compare.