Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna  682 kJ/162 kcal, tłuszcz 7,8g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g; węglowodany 27,9g; w tym cukry 2,2g; błonnik 7,2g; białko 4,5g; sól < 0,01g

Nasza rada Suszona tarnina jest dodatkiem zarówno smakowym, jak i aromatycznym do parzenia czarnej lub zielonej herbaty (łyżeczka suszonego owocu na szklankę). Owoce należy zalać gorącą wodą i parzyć pod przykryciem ok. 10 min

Jak suszymy owoce? Całe owoce suszymy w sposób naturalny, gorącym powietrzem w temperaturze poniżej 70°C. Wszystko po to, by zachować maksymalną ilość wartości odżywczych. Po wysuszeniu owoce przechodzą proces selekcji

Czy wiesz, że: Owoce tarniny są źródłem antocyjanów, pektyn, kwasów organicznych, fitosteroli, soli mineralnych, witaminy C, garbników dzięki którym wykazują działanie zapierające, przeciwbakteryjne i przeciwzapalnie. Może być ona stosowana w przypadku biegunki, nieżytu żołądka i jelit, zatruć pokarmowych, kamicy nerkowej, stanach zapalnych układu moczowego, chorobach niedokrwiennych serca, stanów zapalnych jamy ustnej. Z tarniny można przygotować soki, dżemy, konfitury, kompoty, a także alkohole, m.in. wina i lecznicze nalewki

5907707013256
17 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to compare.