Kraj Pochodzenia: Polska Producent: Pięć Przemian Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 1000g Jednostka sprzedaży: 1 szt Składniki 100% sól kłodawska Naturalna nie jodowana różowa sól kłodawska. Wydobywana w kopalni soli w Polsce. Tradycyjnymi metodami górniczymi. Charakteryzuje się wysoką czystością oraz bogactwem minerałów. Idealnie nadaje się do różnego rodzaju potraw, jako przyprawa, do zup, sosów oraz przetworów.
Kurkuma (Curcuma longa) – zwana ostryżem długim lub indyjskim, jej podziemne kłącze stanowi cenny surowiec stosowany od tysięcy lat zarówno w kuchni, jak i w medycynie tradycyjnej. Kurkuma pierwszorzędnej jakości prosto z Indii o nasyconej, żółto-pomarańczowej barwie i intensywnym zapachu.
Nasze herbatki możesz zalewać kilkakrotnie? W zależności od długości parzenia zmieniają one swój smak. Dzieje się tak, ponieważ w pierwszej kolejności zaparzają się zioła, dopiero na późniejszym etapie owoce. Dzięki tej właściwości herbatka może mieć za każdym razem niepowtarzalny smak i aromat
Od jakiegoś czasu otręby pszenne zyskują na popularności wśród ludzi, którzy cenią sobie zdrową żywność. Otręby można łączyć jako składnik niemal każdej potrawy, niezależnie od tego, czy jest to coś słodkiego, czy o słonym smaku. Można dodawać je do niemal wszystkiego, a co za tym idzie, możemy zadbać o zdrowie, nie zmieniając swojej diety bardzo mocno.
Ziarna kakao, surowe, przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania składników odżywczych. Charakteryzują się wytrawnym smakiem i stanowią bazę dla czekolad i wyrobów czekoladowych jak również dodatek do musli, ciast, deserów.
Czarne porzeczki maja cztery razy więcej witaminy C niż pomarańcze, dwa razy tyle potasu co banany i dwa razy większą moc przeciwutleniającą niż jagody!
Regularne spożywanie czarnej porzeczki może zmniejszyć prawdopodobieństwo rozwoju kamieni nerkowych oraz zabezpieczyć drogi moczowe przed nawracającymi infekcjami.
Ryż brązowy jaśminowy jest niezwykle aromatycznym ryżem, pochodzącym oryginalnie z Tajlandii. Swoją nazwę zawdzięcza zapachowi, który uwalnia się podczas gotowania i łudząco przypomina zapach kwiatów jaśminu.
Słodkawy smak i aromat doskonale komponują się w deserach oraz z dodatkiem owoców i bakalii. Wyśmienity z warzywami, wołowiną, grzybami shitake i owocami morza.