Czekolada Ciemna z Piernikiem 100g BESKID
Czekolada ciemna z pierniczkami
Indeks: 5903137557643
Czekolada ciemna produkowana przez Beskid Chocolate z mieszanki wysokiej jakości ziaren kakaowca (70%) i cukru trzcinowego z dodatkiem lecytyny sojowej ozdobiona jest liofilizowanymi wiśniami oraz pistacjami.
Procent kakao: 70%
Długość konszowania: 48h
Waga: 100g
Skład: ziarno kakaowca, cukier, masło kakaowe, liofilizowana wiśnia 1%, pistacja 1% emulgator: lecytyna sojowa
Wiśnia liofilizowana, to w 100% naturalna wiśnia. Nie zawiera żadnych substancji słodzących czy konserwantów, zachowuje naturalny smak i aromat świeżych owoców.
Aromatyczna, prażona pistacja nadaje czekoladzie wykwintności.
Ręcznie wylewane i ozdabiane tabliczki czekolady stanowią atrakcyjny i pyszny prezent.
Czekolada ciemna produkowana przez Beskid Chocolate z mieszanki wysokiej jakości ziaren kakaowca (70%) i cukru trzcinowego z dodatkiem lecytyny sojowej ozdobiona jest liofilizowanymi wiśniami oraz pistacjami.
Czekolada ciemna z pierniczkami
Ręcznie wykonana gorzka czekolada, z dodatkiem chili oraz maliny liofilizowanej. Połączenie pikantnego chili oraz maliny rozbudza zmysły smaku.
Czekolada ciemna produkowana przez Beskid Chocolate z mieszanki wysokiej jakości ziaren kakaowca (70%) i cukru trzcinowego z dodatkiem lecytyny sojowej.
Rzemieślnicza gorzka czekolada od zaprzyjaźnionego Beskid Chocolate w towarzystwie polskiego orzecha laskowego Tree Nuts.
Ciemna intensywna gorzka czekolada ma dziękczynne działanie dla organizmu. Oddziałuje znacząco na poprawę nastroju. Orzechy pekan delikatnie prażone nadają czekoladzie wyrazu. Proste ale wykwintne połączenie. Sprawi przyjemność podczas przerwy w pracy, lub jako popołudniowa przekąska.
Placki złote cukinia bezglutenowe instant
Mąka Orkiszowa Wiejska 5kg T.S. SAN - odpowiednik typu 550
Papaja (Carica papaya) – czyli melonowiec właściwy, jest wysoką byliną o drzewiastym pokroju. Roślina ta znana jest ze swoich dużych, owalnych owoców z pomarańczowym miąższem i czarnymi nasionami w środku. Można spotkać ją dziko rosnącą na terenie Ameryki Łacińskiej i tropikalnej Azji. Liście papai stanowią wartościowy surowiec zielarski, obfitujący w substancje biologicznie czynne, m.in.: papainę, chymopapainę, acetogeninę, karpainę oraz polifenole (takie jak: kwercytyna czy kemferol). Związki te wykazują silne działanie antyoksydacyjne, wspierają prawidłową pracę układu odpornościowego oraz pomagają utrzymać odpowiednie stężenie glukozy we krwi. Rdzenni mieszkańcy Ameryki Południowej parzyli liście papai w przypadku ogólnego osłabienia lub dyskomfortu ze strony układu pokarmowego. Spożywanie naparów pomagało im odzyskać siły i powrócić do stanu równowagi. Mocne napary można stosować zewnętrznie, ponieważ wspierają one procesy regeneracyjne skóry, koją podrażnienia, a także świetnie nadają się do pielęgnacji cery wrażliwej. Surowiec ten polecany jest szczególnie osobom dbającym o zdrową gospodarkę glukozową oraz pragnącym wzmocnić swój organizm w okresach osłabienia lub narażenia na infekcje.
Orzechy laskowe to bardzo smaczna przekąska i wyśmienity dodatek do ciast, deserów oraz musli.
Papryka chili – owoce rośliny Capsicum annum, które wyróżniają się bardzo pikantnym smakiem. Głównym składnikiem aktywnym obecnym w papryczkach chili jest kapsaicyna. To ona odpowiada za ostry smak i liczne właściwości prozdrowotne. Dzięki niej papryka chili rozgrzewa organizm, wspiera prawidłowe trawienie, pomaga w eliminacji drobnoustrojów oraz dba o prawidłowe krążenie. Papryczki zawierają również duże ilości witaminy A, C i B6 oraz antyoksydanty, takie jak flawonoidy, karotenoidy, luteina i zeaksantyna.
Różowa sól himalajska swój kolor zawdzięcza wysokiej zawartości składników mineralnych. Jej właściwości zdrowotne na tle soli kamiennej, do której jesteśmy przyzwyczajeni w naszej kuchni, wypadają dużo korzystniej.
Pewne jest, że sól himalajska, oprócz chlorku sodu, zawiera również: potas, magnez, fosfor, wapń, chrom, mangan, cynk, żelazo, selen, brom i jod.
Różowa sól himalajska wydobywana jest ręcznie z pasm górskich Himalajów. Jest uważana za najczystszą sól na świecie, dzięki czemu nie musi być poddawana chemicznym procesom pozbawiania zanieczyszczeń.
Ze stosowania soli niewarto rezygnować, gdyż zapewnia ona prawidłowy poziom nawodnienia naszego organizmu oraz wspiera procesy trawienia. Stosowana jako dodatek do kąpieli pomocna jest przy reumatyzmie, problemach ginekologicznych, a przede wszystkim przy problemach skórnych.
Baton zawiera składniki najwyższej jakości, pochodzące ze sprawdzonych źródeł, nie zawiera laktozy, glutenu, dodanego cukru, syropu glukozowo-fruktozowego, soli, nie zawiera konserwantów ani sztucznych dodatków, jest przechowywany i transportowany w warunkach chłodniczych, dlatego nie wymaga żadnych dodatków podtrzymujących świeżość, może stanowić odrębny posiłek, idealny dla osób aktywnych i uprawiających sport, a także dla dzieci.
Naturalny dodatek do zup, sosów, mięs, sałatek.
Czosnek walczy z wirusami, działa przeciwzakrzepowo, pokonuje bakterie, skutecznie rozprawia się z pasożytami, działa przeciwgrzybicznie i jest świetnym przeciwutleniaczem.
Krem na bazie nerkowców z pistacjami i daktylami w proszku.
Papryka ostra płatki nadaje ostrości potrawom.
Przyprawy bez chemii, bez konserwantów.
Produkt bezglutenowy. Wyjątkowy smak i aromat dla smakoszy przypraw.
Kawa ziarnista ekologiczna PERUWIAŃSKI FLAMING 200g
Aronia bogata jest w żelazo, duże ilości flawonoidów, witaminę C i błonnik. Ma silne działanie przeciwzapalne, wzmacnia system odpornościowy. Chroni komórki, tkanki i naczynia, poprawiając krążenie i reguluje ciśnienie krwi. Zawarte w aronii antocyjany z grupy polifenoli wspomagają usuwanie wolnych rodników z organizmu, ułatwiają przemianę materii, regulują gospodarkę tłuszczową, łagodzą dolegliwości w chorobach trzustki i wątroby.
Siemię lnu złociste o lekko orzechowym smaku to zdrowy dodatek do płatków śniadaniowych, owsianki, jogurtów, wypieków. Można również stosować go zewnętrznie w postaci okładów, masek, do kąpieli.
Ryż biały jest najpopularniejszy wśród ryżów. Powstaje przez polerowanie ziarenek i jest pozbawiony brązowej, wartościowej otoczki. Ryż biały okrągły ma delikatniejszą strukturę niż ryż długoziarnisty, po ugotowaniu jest kleisty. Czas jego przyrządzania jest krótki, dlatego nie traci większości walorów odżywczych i smakowych. Dzięki łagodnemu smakowi, świetnie komponuje się z białym mięsem i rybami. Jest idealny do deserów mleczno-owocowych, słodkich zapiekanek i sufletów.
Nasiona szałwii hiszpańskiej, zwane chia, można dodawać całe lub zmielone do musli, jogurtów, sałatek, wypieków. Nasiona chia wspomagają prawidłową pracę mózgu i serca, obniżają poziom złego cholesterolu, poprawiają przemianę materii, spowalniają wchłanianie cukrów. Dzienne spożycie nasion chia nie powinno przekraczać 15g.