Czekolada rzemieślnicza produkowana od ziarna do tabliczki (bean to bar) z wysokiej jakości aromatycznych odmian ziaren kakaowca pochodzących z PERU z dodatkiem kawy z tegoż samego regionu. Konszowana i rafinowana min. 48 godzin.
Ekologiczne Płatki owsiane bezglutenowe górskie BIO Pięć Przemian to produkt bezglutenowy i całkowicie naturalny.
Doskonale nadają się do gotowania i wypieków oraz do posiłków na mleku lub wodzie. Płatki śniadaniowe zawierają wapń i żelazo, są również bogatym źródłem błonnika, który reguluje przemianę materii. Produkt przeznaczony jest przede wszystkim dla osób z nietolerancją glutenu.
Soczewica czerwona jest to obłuszczona soczewica brązowa. Brak zewnętrznej łupinki sprawia, że jest ona lekkostrawna. Szybko się gotuje i nie wymaga wcześniejszego namaczania. Idealna do zup, sałatek, dań warzywnych i mięsnych.
Suszone plasterki bananów, bez dodatku cukru, chrupiące i bardzo smaczne. Doskonałe jako samodzielna przekąska czy dodatek do musli, płatków lub crunchy. Zdrowa alternatywa dla zwykłych chipsów czy słodyczy.
Aronia bogata jest w żelazo, duże ilości flawonoidów, witaminę C i błonnik. Ma silne działanie przeciwzapalne, wzmacnia system odpornościowy. Chroni komórki, tkanki i naczynia, poprawiając krążenie i reguluje ciśnienie krwi. Zawarte w aronii antocyjany z grupy polifenoli wspomagają usuwanie wolnych rodników z organizmu, ułatwiają przemianę materii, regulują gospodarkę tłuszczową, łagodzą dolegliwości w chorobach trzustki i wątroby.
Prosty skład: Opakowanie zawiera 100% suszonych owoców jabłek w formie plasterków przyprawionych cynamonem i żadnych konserwantów. Na 100g jabłek suszonych przypada prawie jeden kilogram świeżych owoców! Produkt naturalny, bez konserwantów, niesiarkowany, pakowany ręcznie.
Mąka owsiana jest najbardziej popularna w Chinach, w Polsce nie jest najczęściej używaną z mąk. A to dziwi, ponieważ będzie ona doskonała nawet w przypadku popularnych i bardzo tradycyjnych przepisów. Zyskujemy wówczas zdrowszy odpowiednik tradycyjnie używanej mąki.
Mąka żytnia razowa typ 2000 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy).
Mąka pszenna typ 1850 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy).