Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, żurawina suszona 10% (żurawina 62%, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy), słonecznik, siemię lniane, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: migdały.


Sposób przygotowania:

  • Nagrzej piekarnik do 190°C.
  • Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
  • Wsyp mieszankę do miski.
  • Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
  • Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
  • Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 1492 kJ/357 kcal

Tłuszcz: 11 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g

Węglowodany: 50 g

w tym cukry: 8,4 g

Białko: 13 g

Błonnik: 15 g

Sól: 1,9 g


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.


Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c.

5902837810546
8 Przedmioty

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to compare.