Mąka orkiszowa jasna typ 650 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z porkarpackich gospodarstw rolnych. Orkisz, z którego wytwarzana jest mąka Zawsze Naturalnie to odmiana Schwabenkorn.
Mąka jaglana jest otrzymywana po zmieleniu kaszy jaglanej. Charakteryzuje się słodko-gorzkim posmakiem i lekko orzechowym zapachem. Mąka lekkostrawna, posiadająca bardzo dobre wartości odżywcze. Idealna do wypieku ciast, ciasteczek, naleśników, pieczywa i placków.
Suszone plastry bananów, miękkie i słodkie, bez dodatku cukru (zawierają cukry naturalnie występujące). Doskonałe jako sycąca, pożywna przekąska lub dodatek do musli, owsianek, deserów.
Bezglutenowa czekolada biała z kokosem słodzona maltitolem stanowi doskonałą przekąskę. Połączenie czekolady i kokosa sprawia, że każda kostka rozpływa się w ustach. Czekolada wytwarzana jest bez użycia cukru i bez składników zawierających gluten.
Czekolada biała produkowana przez Beskid Chocolate z dodatkiem cukru i mleka pełnego w proszku, ozdobiona orzechami leszczyny. Doskonale sprawdzi się jako pyszny prezent.
Ryż biały długoziarnisty powstaje przez polerowanie długich i smukłych ziarenek i jest pozbawiony brązowej otoczki. Czas jego przyrządzania jest krótki, dlatego nie traci większości walorów odżywczych i smakowych. Po ugotowaniu pozostaje sypki, lekki, puszysty i rozdziela się na poszczególne ziarenka. Jest doskonały do sałatek, mięs, drobiu.
Prosty skład: Opakowanie zawiera 100% suszonych owoców czerwonej porzeczki, bez żadnych dodatków, polepszaczy smaku czy konserwantów. Czerwona porzeczka to: Produkt naturalny Bez konserwantów Niesiarkowany Pakowany ręcznie
Makaron jest przeznaczony dla osób stosujących dietę bezglutenową a także sportowcom i osobom prowadzącym aktywny tryb życia ponieważ łatwo się trawi i poprzez niezaleganie w jelitach poprawia wchłanianie witamin i składników mineralnych. Nie zawiera cholesterolu i jajek zatem można polecić go tym, którzy mają zbyt wysokie stężenie cholesterolu we krwi. Makaron świetnie sprawdza się w takich daniach jak: pasty, sałatki, zapiekanki oraz zupy.
Bio Galgant (łac. Alpinia galanga) to według św. Hildegardy z Bingen jedna z ważniejszych pikantnych przypraw. Zapachem i smakiem przypomina imbir, ma jednak bardziej intensywny aromat oraz mocniejszy i ostrzejszy pieprzny smak.