Czerwone porzeczki są bogatym źródłem witaminy C, dzięki czemu mają ważne właściwości przeciwutleniające.
Skład
suszona czerwona porzeczka z certyfikowanych upraw rolnictwa ekologicznego (100%)
Produkt ekologiczny
Produkt naturalny
Bez konserwantów
Niesiarkowany
Towar pakowany ręcznie.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
Sposób przyrządzenia
Owoce należy zalać wrzatkiem i parzyc pod przykryciem ok.10 min.
Suszona czerwona porzeczka stanowi doskonały dodatek zarówno smakowy jak i aromatyczny przy parzeniu czarnej lub zielonej herbaty (kilka owoców na szklankę).
Suszone owoce są pyszną przekąską, a zmieszane z płatkami lub jogurtem stanowią zdrowe i pożywne śniadanie.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100g
Energia 234 kal/ 979 kJ
Białko 5,8 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 18 g
Tłuszcz 1,0 g
Cholesterol 0 mg
Sód 10 mg
Zalecane dzienne spożycie %RDA*
Witamina A 1% Mangan 155%
Witamina C 138% Potas 27%
Witamina E 9% Magnez 22%
Witamina B6 10% Żelazo 37%