BECLA Jarzębina 100g
Jarzębina zawiera witaminę C, PP, K, witaminy z grupy B, beta-karoten, kwasy organiczne, antocyjany, potas, magnez, miedź i sód? Stosowana jest w leczeniu chorób nerek i wątroby, działa przeciwzapalnie, wzmacniająco na serce. Napar z owocu jarzębiny działa przeczyszczająco, przeciwzapalnie i moczopędnie.
Pamiętaj, że surowe owoce jarzębiny mogą być trujące! Wszystko za sprawą kwasu parasorbowego, którego można się łatwo pozbyć w czasie gotowania i suszenia.
Prosty skład: Opakowanie zawiera 100% suszonej jarzębiny.
Suszona jarzębina to:
Produkt naturalny
Bez konserwantów
Niesiarkowany
Pakowany ręcznie
Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 1367 kJ/324 kcal; tłuszcz <0,2g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1g; węglowodany 87,7g; w tym cukry 47,3g; błonnik 19,6g; białko 3,1g; sól < 0,003g.
Jak suszymy jarzębinę?
Całe baldachy z owocami suszymy w sposób naturalny, gorącym powietrzem w temperaturze poniżej 70°C. Wszystko po to, by zachować maksymalną ilość wartości odżywczych. Po wysuszeniu owoce przechodzą proces oddzielania od kiści i sortowania.