Opinie o Nas

Właściwości:

Owoce morwy białej zawierają cukry proste, garbniki, kumaryny, flawonoidy, pektyny, kwasy organiczne: przede wszystkim kwas jabłkowy i cytrynowy, sole mineralne (żelazo, wapń) oraz witaminy zwłaszcza z grupy B. Taki skład sprawia, iż owoce morwy są odżywczą, wzmacniającą i regenerującą przekąską. W Tradycyjnej Medycynie Chińskiej owoce morwy białej stosuje się w stanach zapalnych tkanki kostnej i okołostawowej. Owoce morwy białej są pomocne w zaparciach, gdyż działają lekko przeczyszczająco oraz łagodzą bolesne kolki. Wykazują również działanie wykrztuśne na układ oddechowy. Zawartość żelaza w owocach morwy białej sprzyja walce z anemią.


Składniki:

Owoc morwy białej 100% (susz owocowy)


Sposób użycia:

zjadać w zastępstwie słodyczy, dodawać do ciast 


Uwaga: 

Nie zażywać, w przypadku alergii na którykolwiek ze składników produktu. Tekst na podstawie ogólnodostępnej literatury zielarskiej. Podane informacje nie stanowią porady lekarskiej.


Sposób przechowywania:

Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem.

5902194540285

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to compare.