Kelp 325 mcg 250 kaps. NOW FOODS

    Kelp 325 mcg 250 kaps. NOW FOODS

    NOW Foods
    Obecnie brak na stanie
    47,84 zł
    Brutto

    Suplement diety Kelp marki Now Foods w postaci kapsułek wegetariańskich. Kelp to duże, liściaste wodorosty należące do rodziny brązowych alg rosnących w „lasach” w chłodniejszych wodach oceanów świata. Kelp jest używany od wieków jako ważny składnik odżywczy w kuchni chińskiej, japońskiej i koreańskiej. Jest również doskonałym źródłem jodu, który okazał się niezbędny do prawidłowego funkcjonowania tarczycy.

     

    Skład

    Wielkość opakowania: 250 kapsułek

    Porcja jednorazowa: 1 kapsułka

    Ilość porcji w opakowaniu: 250

    Składniki1 kapsułkaRWS
    Jod (z organicznych wodorostów)
    (Laminaria spp.) (Cała roślina)
    325 mcg217%

    RWS - Dzienna referencyjna wartość spożycia

    <> Nie ustalono dziennej referencyjnej wartości spożycia

    Składniki:

    Jod (z organicznych wodorostów)(Laminaria spp.)(Cała roślina); celuloza w proszku, otoczka kapsułki: celuloza; substancja wypełniająca: kwas stearynowy (źródło roślinne), dwutlenek krzemu.

    Sposób użycia:

    Stosować 1 kapsułkę dziennie podczas posiłku.

    Przeciwwskazania:

    Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu. W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.

    Przechowywanie:

    Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze 0-25ºC, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

    Ważne:

    Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) prawidłowo zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Nie należy przekraczać maksymalnej zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

    Producent:

    Now Foods
    395 S. Glen Ellyn Road
    IL 60108 Bloomingdale, Stany Zjednoczone

    Podmiot odpowiedzialny:

    Savit Sp.z o.o.
    Borkowska 5B
    30-438 Kraków

    733739026750

    6 innych produktów w tej samej kategorii: