Pau d’Arco (Tabebuia avellanedae) jest znane także pod nazwami Lapacho (Argentyna, Paragwaj) i Ipe Roxo, Morado (Brazylia).

Do wyrobu surowców zielarskich używa się przede wszystkim wewnętrznej warstwy kory, w której znajduje się jedna z substancji czynnych – lapachol. Wszystkie substancje czynne tej rośliny nie są jeszcze dokładnie poznane. Indianie Ameryki Południowej nazywali drzewo „tajy”, co znaczy „mieć siłę i wigor”.

W czasie stosowania Pau d’Arco wskazane jest spożywanie: owoców, warzyw, nierafinowanych produktów zbożowych, kasz (szczególnie jaglanej), płatków owsianych, roślin strączkowych, orzechów i nasion.


Sposób użycia: 
1 kapsułka raz dziennie po posiłku. 1 kapsułka zawiera 220 mg wyciągu.


Przeciwwskazania:
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu. Produkt nie jest wskazany dla kobiet w ciąży i matek karmiących piersią.

5905279653047

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to compare.