WŁAŚCIWOŚCI MĄKI ORKISZOWEJ:

Orkisz to starożytna odmiana pszenicy zapomniana na stulecia. Obecnie znowu wraca na należne jej miejsce dzięki swoim właściwościom.Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy). Mąka orkiszowa należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu mąk. Ponadto z samego orkiszu wychodzi znacznie mniej mąki niż z innych ziaren.Zawiera więcej białka niż ziarno pszenicy zwyczajnej.Spożywanie produktów orkiszowych wzmacnia odporność. Wyroby z mąki orkiszowej znacznie obniżają poziom złego cholesterolu, chronią nasze serce oraz mają wiele innych dobrze wpływających na zdrowie właściwości.

DO CZEGO MOŻNA UŻYĆ MĄKI ORKISZOWEJ?

Mąka orkiszowa jest w stanie zastąpić mąkę pszenną w każdym wypieku, nadając jej nieco innego smaku, a także zdecydowanie lepszych wartości odżywczych. Produkt Polski Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu.Na 100 g Wartość energetyczna (kcal) 337 Tłuszcz 2,4 g Kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 1,3 g Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 0,4 g Cholesterol 0 mg Sód 8 mg Potas 388 mg Węglowodany 70 g Błonnik 11 g Cukry 7 g Białko 15 g

000002

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Produkt dodany do porównywarki