Składniki:
substancja słodząca (maltitol 44%), miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, liofilizowany banan (2%), emulgator (lecytyna słonecznikowa), aromaty (bananowy i waniliowy).
Masa kakaowa min. 52%.
Produkt bezglutenowy.
Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawiera substancje słodzące. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Produkt może zawierać orzechy, mleko, soję i sezam.
Wartości odżywcze na 100g:
wartość energetyczna: 1874 kJ/453 kcal
tłuszcz: 32 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
węglowodany: 48 g
w tym cukry: 2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 44 g
błonnik: 10 g
białko: 6 g
sól: 0,08 g
Informacje dla diabetyków:
1 WW=38 g, 1 WBT=32 g wg SGGW