Ziółko Kozieradka w nasionach stosowana jest jako przyprawa do cielęciny, baraniny, drobiu, ryb. Świetnie sprawdza się również jako napar, szczególnie polecana do picia dla osób zmagających się z problemem z cholesterolem. Wcierka z naparu z nasion kozieradki zapobiega wypadaniu włosów i stymuluje wzrost nowych kosmyków, w tym tzw. baby hair. Oprócz tego...
Majeranek jest idealnym dodatkiem do potraw ciężkostrawnych, takich jak zupy z fasoli, grochu, duszonej i pieczonej baraniny oraz wieprzowiny. Nadaje delikatności różnorakim sosom, a szczególnie dobrze współgra z pomidorami.
Papryka ostra mielona oprócz nadawania potrawom niezwykłego aromatu i smaku, nadaje im również żywego koloru. Jest to przyprawa, która idealnie dopełnia smak wszelkich dań rybnych, mięsnych, sosów oraz zup. Jest podstawą tak kultowych potraw jak leczo czy paprykarz.
Kurkuma ma bogaty, słodko-ostry smak, niektórym przypominający imbir. Głównym i najważniejszym składnikiem kurkumy, odpowiedzialnym za jej charakterystyczną, żywą barwę oraz ostrość jest kurkumina. Kurkuma jest bardzo chętnie wykorzystywana w szeroko pojętej kuchni azjatyckiej.
Ekologiczna kostka rosołowa / BIO bouillon cube / бульйон курячий Prosty przepis na szybki bulion z kurczaka! / Легко рецепт бульйону з курки! Właściwości produktu:Produkt organiczny. Bez oleju palmowego. Bez glutenu. Z dodatkiem soli morskiej.