Galangal mielony 50 g NANGA

Galangal mielony 50 g NANGA

Nanga
Ostatnie sztuki w magazynie
12,74 zł
Brutto

Galangal kencur (Kaempferia galanga) – roślina posiadająca korzeń przypominający imbir, surowcem zielarskim jest podziemne kłącze, którego główną substancją czynną jest galangina, należąca do grupy flawonoidów. Obok niej występuje wiele innych, cennych składników aktywnych o potwierdzonym korzystnym wpływie na organizm. To niezbędny składnik tajskich past curry o cytrusowo-korzennym zapachu. Stymuluje trawienie, działa rozkurczowo i lekko uspokaja.

Ceny w sklepie internetowym i sklepach stacjonarnych mogą się różnić.
Logo Tpay
 

Kencur jest popularną przyprawą kuchni indonezyjskiej oraz stanowi ważny element wschodnioazjatyckiej medycyny naturalnej. Mieszkańcy Azji stosują go dla poprawy funkcji układu pokarmowego, podniesienia odporności oraz jako środek łagodzący dyskomfort w różnych częściach ciała. Galangal sprawdza się jako dodatek kulinarny, nadający potrawom pieprzowo-imbirowatego smaku. Można spożywać go także w postaci samodzielnego odwaru, który nie tylko pozytywnie wpływa na zdrowie, ale też przyjemnie odpręża ciało i wycisza umysł.


Właściwości prozdrowotne:

-optymalizuje naturalną odpowiedź przeciwzapalną organizmu

-wspomaga prawidłowy metabolizm w przewodzie pokarmowym

-łagodzi napięcia w ciele i poprawia samopoczucie


Skład: 
kłącze galangalu 100%


Kraj pochodzenia:
Chiny


Zalecany sposób użycia: 
odwar: 1-3 łyżki galangalu zalej jedną lub dwiema szklankami wody, gotuj 5 minut, odcedź. Możesz użyć kilkakrotnie tego samego surowca, dopóki odwar nie zblednie.


Sposób przechowywania: 
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla dzieci! Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.


Przeciwwskazania: 
nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji.


Zdrowie:
stres, napięcie, trawienie, bóle, odprężenie i nastrój

5903076404473
2 Przedmioty

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

6 innych produktów w tej samej kategorii: