Galangal mielony 50 g NANGA

    Galangal mielony 50 g NANGA

    5903076404473
    14,00 zł
    Brutto

    Galangal kencur (Kaempferia galanga) – roślina posiadająca korzeń przypominający imbir, surowcem zielarskim jest podziemne kłącze, którego główną substancją czynną jest galangina, należąca do grupy flawonoidów. Obok niej występuje wiele innych, cennych składników aktywnych o potwierdzonym korzystnym wpływie na organizm. To niezbędny składnik tajskich past curry o cytrusowo-korzennym zapachu. Stymuluje trawienie, działa rozkurczowo i lekko uspokaja.

     

    Kencur jest popularną przyprawą kuchni indonezyjskiej oraz stanowi ważny element wschodnioazjatyckiej medycyny naturalnej. Mieszkańcy Azji stosują go dla poprawy funkcji układu pokarmowego, podniesienia odporności oraz jako środek łagodzący dyskomfort w różnych częściach ciała. Galangal sprawdza się jako dodatek kulinarny, nadający potrawom pieprzowo-imbirowatego smaku. Można spożywać go także w postaci samodzielnego odwaru, który nie tylko pozytywnie wpływa na zdrowie, ale też przyjemnie odpręża ciało i wycisza umysł.


    Właściwości prozdrowotne:

    -optymalizuje naturalną odpowiedź przeciwzapalną organizmu

    -wspomaga prawidłowy metabolizm w przewodzie pokarmowym

    -łagodzi napięcia w ciele i poprawia samopoczucie


    Skład: 
    kłącze galangalu 100%


    Kraj pochodzenia:
    Chiny


    Zalecany sposób użycia: 
    odwar: 1-3 łyżki galangalu zalej jedną lub dwiema szklankami wody, gotuj 5 minut, odcedź. Możesz użyć kilkakrotnie tego samego surowca, dopóki odwar nie zblednie.


    Sposób przechowywania: 
    przechowywać w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla dzieci! Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.


    Przeciwwskazania: 
    nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji.


    Zdrowie:
    stres, napięcie, trawienie, bóle, odprężenie i nastrój

    3 Przedmioty

    Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

    Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

    12 innych produktów w tej samej kategorii: