Cynamon cejloński jest najcenniejszą odmianą tej przyprawy. Charakteryzuje się niższą zawartością kumaryny i kwalifikuje się go jako zioło lecznicze. Jest również łagodniejszy i słodszy w smaku. Znakomity do słodkich dań z ryżu, pieczonych jabłek, wina grzanego, ciast.
Ziółko Kozieradka w nasionach stosowana jest jako przyprawa do cielęciny, baraniny, drobiu, ryb. Świetnie sprawdza się również jako napar, szczególnie polecana do picia dla osób zmagających się z problemem z cholesterolem. Wcierka z naparu z nasion kozieradki zapobiega wypadaniu włosów i stymuluje wzrost nowych kosmyków, w tym tzw. baby hair. Oprócz tego...
Ziółko Mięta to produkt, który zawiera 100% suszu z liści i łodyg mięty. Mięta działa rozkurczająco na mięśnie gładkie przewodu pokarmowego, pomaga przy dolegliwościach żołądkowych. Jest świetnym wspomagaczem, dla ludzi chcących zrzucić zbędne kilogramy. Idealnie nadaje się również jako dodatek do potraw czy lemoniady.
Cynamon cejloński czy inaczej cynamon prawdziwy to najbardziej ceniony gatunek cynamonu o przyjemnym aromacie i niepowtarzalnym smaku. Świetnie uzupełni smak wszelkich słodkich wypieków, owsianek czy pieczonych jabłek.
Papryka słodka mielona oprócz nadawania potrawom niezwykłego aromatu i smaku, nadaje im również żywego koloru. Jest to przyprawa, która idealnie dopełnia smak wszelkich dań rybnych, mięsnych, sosów oraz zup. Jest podstawą tak kultowych potraw jak leczo czy paprykarz.