Różowa sól himalajska swój kolor zawdzięcza wysokiej zawartości składników mineralnych. Jej właściwości zdrowotne na tle soli kamiennej, do której jesteśmy przyzwyczajeni w naszej kuchni, wypadają dużo korzystniej. Pewne jest, że sól himalajska, oprócz chlorku sodu, zawiera również: potas, magnez, fosfor, wapń, chrom, mangan, cynk, żelazo, selen, brom i...
Sól himalajska różowa drobna to produkt spożywczy, który z pewnością warto wprowadzić do swojego jadłospisu. Warto stosować ją jako alternatywę dla zwykłej, białej soli, ponieważ jest skarbnicą kilkudziesięciu cennych minerałów. Dzięki temu wykazuje korzystne działanie i wspiera zdrowie - uważa się nawet, że jest to najzdrowszy rodzaj soli na całym...
Sól himalajska różowa gruba wydobywana jest u podnóża Himalajów - najwyższego łańcucha górskiego na ziemi. Panują tam szczególne warunki atmosferyczne, co przekłada się m.in. na parametry gleby. Wszystko to sprawia, że sól himalajska różowa charakteryzuje się bogactwem minerałów i cennymi walorami zdrowotnymi. Sól himalajska różowa gruba jest wydobywana z...
Cynamon cejloński jest najcenniejszą odmianą tej przyprawy. Charakteryzuje się niższą zawartością kumaryny i kwalifikuje się go jako zioło lecznicze. Jest również łagodniejszy i słodszy w smaku. Znakomity do słodkich dań z ryżu, pieczonych jabłek, wina grzanego, ciast.