Herbata z owocami jarzębiny i agrestu...

    Herbata z owocami jarzębiny i agrestu 100g NATURA WITA

    Natura Wita
    Obecnie brak na stanie
    8,27 zł
    Brutto

    Herbatka owocowo-ziołowa to doskonały produkt premium zawierający w swoim składzie owoc jarzębiny, agrestu i bzu czarnego oraz wiele innych składników wpływających na unikalny smak naparu.

    Ceny w sklepie internetowym i sklepach stacjonarnych mogą się różnić.
    Logo Tpay
     

    Składniki:

    Jarzębina owoc 21%, agrest owoc 16%, bez czarny owoc, brzoskwinia owoc, gruszka owoc, jabłko owoc, rodzynki, wiśnia owoc, morela owoc


    Właściwości:

    Owoce jarzębiny zawierają m.in. kwasy organiczne, garbniki, beta-karoten, witaminę C, sacharozę i glukozę. Poleca się je przede wszystkim osobom, które mają problemy z nerkami bądź pęcherzem moczowym, ponieważ zwiększają wydalanie moczu i działają przeciwzapalnie w obrębie dróg moczowych. W medycynie naturalnej owoce jarzębiny stosuje się również przy stanach zapalnych przewodu pokarmowego oraz w przewlekłych zaburzeniach trawiennych i przy biegunce. Ze względu na działanie przeciwzapalne owoców jarzębiny, mogą po nie sięgać osoby zmagające się zaburzeniami obwodowego krążenia krwi, zwłaszcza z żylakami odbytu.

    Owoce jarzębiny działają także osłonowo na wątrobę i odtruwają organizm. Wykazano również, że jarzębina ma właściwości przeciwmiażdżycowe i może być stosowana w profilaktyce arteriosklerozy i choroby nadciśnieniowej. Owoce jarzębiny stanowią źródło bioflawonoidów, czyli witaminy P (nie mylić z PP), które uszczelniają i wzmacniają śródbłonki naczyń krwionośnych i wzmagają oraz przedłużają aktywność witaminy C. Napar i odwar z owoców korzystnie działa na skórę. Można je użyć do pielęgnowania skóry suchej, szybko wysychającej, zmęczonej i z plamami. Sorbitol zawarty w owocach podniesie wilgotność skóry. Witaminy, cukry, aminokwasy, sole mineralne odżywią komórki skóry. Flawonoidy, kwasy działają antyseptycznie i zakwaszająco oraz przeciwzapalnie. Generalnie pielęgnowanie skóry odwarem i naparem z owoców podnosi jej nawodnienie, elastyczność i sprężystość.

    Agrest zawiera kwasy – jabłkowy i cytrynowy, które wspomagają trawienie. Jego drugi ważny składnik to błonnik. On z kolei ułatwia pracę przewodu pokarmowego, pobudzając perystaltykę jelit. Agrest jest źródłem pektyn, które „wyłapują” cząsteczki cholesterolu i obniżają jego poziom we krwi. Zawiera także potas zmniejszający ciśnienie tętnicze oraz rutynę uszczelniającą naczynia krwionośne. Zapobiega więc miażdżycy i chorobom serca. Agrest to spora porcja magnezu oraz witamin z grupy B, które wspomagają układ nerwowy. Poprawiają też pamięć i koncentrację, łagodzą objawy stresu.


    Sposób przygotowania:

    1 łyżkę zalać wrzątkiem. Odstawić na 5 - 10 minut.


    Sposób przechowywania:

    Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem.

    5902194540711

    6 innych produktów w tej samej kategorii: