Właściwości:

Naturalny olejek  z pędów jodły syberyjskiej zawiera silne fitoncydy wykazujące własności antybakteryjne, grzybobójcze i antywirusowe, stymulujące jednocześnie układ odpornościowy i krwionośny, oraz łagodzące stany zapalne. Olejek jodłowy niszczy roztocza i patogeny na skórze, zwalcza trądzik. Działa też żółciopędnie, żółciotwórczo, mukolitycznie (upłynnia śluz), przeciwobrzękowo, przeciwświądowo, napotnie, wzmacnia serce, rozszerza drogi oddechowe ułatwiając oddychanie.


Zastosowanie:

W inhalatorach, rozpylaczach i kominkach. Do użycia na skórę jako dodatek do kosmetyków i olejów bazowych lub bez rozcieńczenia. W mieszaninie z naftą kosmetyczną przy zapaleniu mieszków włosowych, trądziku i cystach ropnych. Również jako dodatek do kąpieli i płukanek do włosów.


Przeciwskazania:

Uczulenie na alergeny. Nie stosuj nierozcieńczonego olejku bezpośrednio na skórę, chyba, że zastosowanie mówi inaczej. Unikaj kontaktu z oczami.

Nie stosuj wewnętrznie (doustnie) bez konsultacji z lekarzem lub dietetykiem.

Należy ostrożnie stosować u małych dzieci, osób skłonnych do uczuleń i kobiet w ciąży.


Wyprodukowano dla:

Naturbiomed sp. z o.o.

6114
143 Przedmioty

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to compare.