Olej Słonecznikowy BIO virgin 0,75l JULES...
Ekologiczny olej słonecznikowy, bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe
Indeks: 3375195100109
Oliwa z oliwek bio virgin
Produkt rolnictwa ekologicznego z pierwszego tłoczenia na zimno
Oliwa do spożywania na zimno, gotowania, smażenia
SKŁADNIKI oliwa z oliwek extra virgin* (z pierwszego tłoczenia, tłoczona na zimno)(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna (kJ/kcal): 3700/900 Tłuszcz: 100 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 17 g jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 71 g wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 12 g Węglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: 0 g
Oliwa z oliwek bio virgin
Produkt rolnictwa ekologicznego z pierwszego tłoczenia na zimno
Oliwa do spożywania na zimno, gotowania, smażenia
Ekologiczny olej słonecznikowy, bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe
Oliwa z oliwek bio virgin
Produkt rolnictwa ekologicznego z pierwszego tłoczenia na zimno
Oliwa do spożywania na zimno, gotowania, smażenia
Ekologiczny olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno
Olej kokosowy Extra Virgin powstaje poprzez tłoczenie na zimno w temp. poniżej 24ºC. Jest nie tylko idealny do stosowania w kuchni, ale także znakomicie sprawdza się jako naturalny kosmetyk do pielęgnacji ciała oraz włosów. Ze względu na delikatny zapach i aromat polecany jest do przygotowania potraw kuchni orientalnej. Można go używać do smażenia, gotowania i pieczenia w wysokich temperaturach (temp. dymienia 170ºC), oraz jako doskonałe smarowidło do kanapek. Latem można stosować jako balsam po opalaniu, który ukoi spieczoną skórę. W temp. powyżej 25ºC olej przybiera postać płynną.
Olej BIO ze świeżych pestek dyni zimnotłoczony 250 ml - Health Link
Olej dyniowy pozyskiwany jest z pestek dyni, które pochodzą wyłącznie z rolnictwa ekologicznego.
Pestki te poddawane są tłoczeniu na zimno.
Olej koperkowy doskonale sprawdza się również w kuchni jako dodatek do sosów, zup oraz jako przyprawa. Ze względu na intensywny samk należy spożywać w małych ilościach. Zalecana dawka dzienna nie powinna przekraczać trzech kropel oleju.
Olej z nasion słodkiej papryki pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno
Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.
OLVITA Olej z Pestek Arbuza 100ml
Olej kokosowy Virgin - to zdrowe źródło energii. Super jakość z pierwszego tłoczenia. Tłoczony na zimno
Olej kokosowy bezwonny powstaje poprzez tłoczenie i rozgrzanie kopry - twardego miąższu orzechów palmy kokosowej (Cocos nuciffera) i pozbawiony jest smaku oraz aromatu kokosa. Ze względu na swoją stałą postać, olej kokosowy nadaje się także do smarowania pieczywa, może zastąpić masło lub margarynę w pieczeniu oraz oliwę czy olej w sałatkach. W kuchni olej kokosowy można używać do smażenia i gotowania w wysokich temperaturach (temp. dymienia 230ºC). W temp. do 25ºC olej zachowuje postać stałą, przy wyższej temperaturze przechodzi w postać płynną.
5% kwasowości. Produkt naturalnie bezglutenowy
Olej kokosowy Extra Virgin powstaje poprzez tłoczenie na zimno w temp. poniżej 24ºC. Jest nie tylko idealny do stosowania w kuchni, ale także znakomicie sprawdza się jako naturalny kosmetyk do pielęgnacji ciała oraz włosów. Ze względu na delikatny zapach i aromat polecany jest do przygotowania potraw kuchni orientalnej. Można go używać do smażenia, gotowania i pieczenia w wysokich temperaturach (temp. dymienia 170ºC), oraz jako doskonałe smarowidło do kanapek. Latem można stosować jako balsam po opalaniu, który ukoi spieczoną skórę. W temp. powyżej 25ºC olej przybiera postać płynną.
Olej konopny zimnotłoczony, nierafinowany, znany jest i używany w polskiej kuchni od dawna jako: dodatek do kasz, ziemniaków, sałatek, surówek, gotowanych warzyw. Spożywać na surowo.
Olej lniany jest olejem tłoczonym na zimno.
Jest nierafinowany, gotowy do spożycia. Wykazuje się bogactwem kwasów omega-3
Aromatyczny olej tłoczony na zimno, który już przy użyciu małej porcji potrafi nadać niepowtarzalnego smaku potrawie.
Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi oraz dostarczanie steroli roślinnych pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.
Ocet balsamiczny z Modeny z ekologicznych winogron stanowi wyśmienity dodatek do potraw kuchni śródziemnomorskiej, np. do mięs, sałat, marynat i sosów.
Pierwszorzędna jakość za rozsądne pieniądze.
Olej z czarnuszki tłoczony na zimno
Olej rokitnikowy wytwarzany z owoców rokitnika syberyjskiego, metodą zimnego tłoczenia - wykorzystując świeże, nie poddawane procesom termicznym owoce.