Ocet Jabłkowy Cydrowy BIO 5% 200ml Pięć Przemian
Ocet jabłkowy cydrowy z firmy pięć przemian wytwarzany jest na bazie jabłek, które pochodzą wyłącznie z upraw ekologicznych podlegających ścisłej kontroli
Indeks: 5902837810393
5% kwasowości. Produkt naturalnie bezglutenowy
5% kwasowości. Produkt naturalnie bezglutenowy
Ocet jabłkowy cydrowy z firmy pięć przemian wytwarzany jest na bazie jabłek, które pochodzą wyłącznie z upraw ekologicznych podlegających ścisłej kontroli
5% kwasowości. Produkt naturalnie bezglutenowy
Apple Cider Vinegar od Puritan's Pride, to suplement diety w tabletkach zawierający ocet jabłkowy.
Właściwości:
-wspiera redukcję masy ciała
-zwiększa wytrzymałość
-wspomaga oczyszczanie organizmu
Apple Cider Vinegar Formula od Puritan's Pride to suplement diety w tabletkach powlekanych łatwych do połknięcia zawierający ocet jabłkowy wraz z minerałami.
Właściwości:
-wspiera redukcję masy ciała
-zwiększa wytrzymałość
-wspomaga oczyszczanie organizmu
Olej kokosowy pozyskuje się poprzez rozdrobnienie miazgi kokosowej, następnie suszenie jej w kontrolowanej temperaturze i poddanie tłoczeniu na zimno w prasie śrubowej. Olej kokosowy virgin jest bardziej wartościowy od bezzapachowego, pięknie pachnie i ma posmak kokosowy. Używany głównie w kosmetyce (włosy, skóra). Można używać go do wypieków, ale podczas smażenia traci swoje właściwości i staje się zwykłym olejem kokosowym (jak rafinowany).
Olej ten wytłaczany jest ze starannie wyselekcjonowanych i przebadanych nieprażonych pestek czarnej porzeczki.
Olej BIO ze świeżych pestek dyni zimnotłoczony 250 ml - Health Link
Olej dyniowy pozyskiwany jest z pestek dyni, które pochodzą wyłącznie z rolnictwa ekologicznego.
Pestki te poddawane są tłoczeniu na zimno.
Olej kokosowy Extra Virgin powstaje poprzez tłoczenie na zimno w temp. poniżej 24ºC. Jest nie tylko idealny do stosowania w kuchni, ale także znakomicie sprawdza się jako naturalny kosmetyk do pielęgnacji ciała oraz włosów. Ze względu na delikatny zapach i aromat polecany jest do przygotowania potraw kuchni orientalnej. Można go używać do smażenia, gotowania i pieczenia w wysokich temperaturach (temp. dymienia 170ºC), oraz jako doskonałe smarowidło do kanapek. Latem można stosować jako balsam po opalaniu, który ukoi spieczoną skórę. W temp. powyżej 25ºC olej przybiera postać płynną.
W This is BIO® stworzyliśmy pyszny i doskonały, ekologiczny ocet cydrowy o 5% kwasowości. Nasz produkt jest niefiltrowany i niepasteryzowany, dzięki czemu wytwarza się w nim naturalny osad z ekologicznych, najwyższej klasy polskich jabłek.
Olej lniany jest olejem tłoczonym na zimno.
Jest nierafinowany, gotowy do spożycia. Wykazuje się bogactwem kwasów omega-3
Olej bogaty w jednonienasycone kwasy tłuszczowe, kwasy tłuszczowe omega 3 i kwas alfa-linolenowy (ALA), które pomagają utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi.
Idealny do majonezu, sosów sałatkowych, ziemniaków, past serowych, gotowania, pieczenia i smażenia.
Olej rokitnikowy (Hippophae rhamnoides Oil, Seabuckthorn Berry Oil) pozyskuje się z owoców „ananasa syberyjskiego”, czyli rokitnika zwyczajnego.
Jest to ciemnopomarańczowy olej o charakterystycznym zapachu i smaku – prawdziwe bogactwo witamin i mikroelementów.
OLVITA Olej z Pestek Arbuza 100ml
Olej rokitnikowy wytwarzany z owoców rokitnika syberyjskiego, metodą zimnego tłoczenia - wykorzystując świeże, nie poddawane procesom termicznym owoce.
Olej z nasion słodkiej papryki pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno
Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.
Olej z orzecha włoskiego nierafinowany, tłoczony na zimno. Jest doskonałym dodatkiem do dań słonych i słodkich. Dobrz komponuje się z serami, sałatkami, owocami, jak również z pieczywem. Sprawdzi się jako dodatek do naleśników i deserów.
Świeża, tłoczona na zimno Mikstura Olei Hepa Dr Gaja ma intensywny smak i aromat, typowy dla nasion, z których została wytłoczona. Tłoczenie na zimno jest najstarszą naturalną metodą pozyskiwania oleju. Po wytłoczeniu zamkniętą instalacją, olej spływa do chłodni i naturalnie sedymentuje w szczelnych pojemnikach. Proces ten przebiega w niskiej temperaturze
Olej konopny zimnotłoczony, nierafinowany, znany jest i używany w polskiej kuchni od dawna jako: dodatek do kasz, ziemniaków, sałatek, surówek, gotowanych warzyw. Spożywać na surowo.
Olej z pestek wiśni zimno tłoczony nieoczyszczony wytłaczany jest z pestek wiśni. Cechuje go typowy dla pestek wiśni delikatny zapach i smak oraz jasnożółty kolor. Dzięki zastosowanej metodzie tłoczenia "na zimno" występujące w tym oleju kwasy tłuszczowe pozostają w niezmienionej formie. Olej ten jest produktem naturalnym cechuje go wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych