30,00 zł
Mąka pszenna typ 500 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Jest najpopularniejszą mąką.
Mąka pszenna typ 500 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Jest najpopularniejszą mąką.
Właściwości: mąka pszenna typ 500 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy). Mąka pszenna jest najpopularniejszą mąką w Polsce, a typ 500 jej podstawą. Mąka, która nada się idealnie do delikatniejszych wypieków. Typ 500 oznacza, że jest najdokładniej obrobiona.
Zastosowanie: mąka jasna idealna do wyrobów domowych np. pierogów, naleśników, ciast. Produkt polski. Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu.
Wyprodukowano w Polsce
Wartości odżywcze (na 100 g):
Wartość energetyczna (kcal) 364
Tłuszcz 1 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,4 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 0,1 g
Cholesterol 0 mg
Sód 2 mg
Potas 107 mg
Węglowodany 76 g
Cukry 0,3 g
Białko 10 g
Błonnik 2,7 g
Zobacz także