Mąka Pszenna Graham typ 1850 5 kg MŁYN KOPYTOWA
Mąka pszenna 1850 graham jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych.
Właściwości: mąka pszenna jest znana w Europie od stuleci, jednak typ graham rozpowszechnił pastor Sylvester Graham, pierwszy propagator zdrowej żywności. Mąka nie zawiera dodatków (polepszaczy). Mąka ta zawiera otręby i błonnik, dzięki czemu będziesz czuć nasycenie o wiele dłużej. Jest także delikatniejsza w smaku od mąki żytniej razowej typ 2000.
Zastosowanie: najpopularniejszym produktem stworzonym przy użyciu tej mąki są bułki „grahamki”, znajdziemy je w każdej piekarni. To właśnie bowiem do wypieków pieczywa używa się najczęściej tej mąki, sprawiają one, że końcowy produkt jest smaczny, pachnący i zwyczajnie bardzo zdrowy. Pieczywo stworzone przy użyciu tej odmiany bardzo często zalecane jest dla osób przechodzących na diety.
Produkt polski.
Wartości odżywcze (na 100 g):
Wartość energetyczna 329 kcal
Tłuszcz 2,1 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 60 g
W tym cukry 1 g
Błonnik 2,7 g
Białko 11 g
Sól 0,01 g
Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu.