Właściwości: mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy). Zawiera więcej białka niż ziarno pszenicy zwyczajnej. Dzięki mniejszej obróbce, mąka orkiszowa typu 1850 zawiera więcej skarbów orkiszu. Spożywanie produktów orkiszowych wzmacnia odporność. Wyroby z mąki orkiszowej znacznie obniżają poziom złego cholesterolu, chronią nasze serce oraz mają wiele innych dobrze wpływających na zdrowie właściwości.


Zastosowanie: mąka orkiszowa ciemna  jest idealna do wypieków bułek  typu graham oraz chleba.


Produkt Polski


Wartości odżywcze (na 100 g):

Wartość energetyczna 315 kcal

Tłuszcz 2,31 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,49 g

Węglowodany 56,31 g

W tym cukry 3,06 g

Błonnik 8,16 g

Białko 12,52 g

Sól 0,01 g


Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu.

5901549936155
10 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to compare.