Mieszanka do Wypieku Chleba z Żurawiną...
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z żurawiną.
Indeks: 5901549936018
Mąka pszenna typ 500 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Jest najpopularniejszą mąką.
WŁAŚCIWOŚCI MĄKI PSZENNEJ:
Mąka pszenna typ 500 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy). Mąka pszenna jest najpopularniejszą mąką w Polsce, a typ 500 jej podstawą. Mąka, która nada się idealnie do delikatniejszych wypieków. Typ 500 oznacza, że jest najdokładniej obrobiona.
JAK KORZYSTAĆ Z MĄKI PSZENNEJ?
Mąka jasna idealna do wyrobów domowych np. pierogów, naleśników, ciast. Produkt polski. Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu.
Na 100 g
Wartość energetyczna (kcal) 364 Tłuszcz 1 g Kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,4 g Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 0,1 g Cholesterol 0 mg Sód 2 mg Potas 107 mg Węglowodany 76 g Błonnik 2,7 g Cukry 0,3 g Białko 10 g
Mąka pszenna typ 500 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Jest najpopularniejszą mąką.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z żurawiną.
Mąka żytnia typ 720 jasna jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych, które posiadają certyfikat ekologiczny. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy).
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z PESTKAMI DYNI
Produkt bezglutenowy
Mąka pszenna typ 750 chlebowa jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych posiadających ekologiczny certyfikat. Jest ona ciemniejsza od mąki typ 500, wykorzystuje się ją do pieczenia chleba.
Ekologiczna mąka orkiszowa TYP 2000 ze świeżego, pełnego przemiału ziarna orkiszu ekologicznego. Charakteryzuje się dużą zawartością witamin i składników mineralnych.
Mąka pszenna typ 750 chlebowa jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Jest ona ciemniejsza od mąki typ 500, wykorzystuje się ją do pieczenia chleba.
Mąka żytnia typ 720 jasna jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy).
Mąka orkiszowa jasna typ 650 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych. Orkisz, z którego wytwarzana jest mąka w młynie Kopytowa to odmiana Schwabenkorn.
Mąka kukurydziana powstaje w wyniku zmielenia ziaren kukurydzy. Mąka kukurydziana jest żółtego koloru, przez co potrawy do których została dodana ta mąka również będą zmieniały barwę na żółtą. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się ją do produkcji pieczywa, makaronów, herbatników, ciast oraz tortilli. Również doskonale sprawdzi się w kuchni jako zamiennik mąki pszennej.
Mąka żytnia razowa typ 2000 jasna jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych posiadających certyfikat ekologiczny. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy).
Mąka żytnia razowa typ 2000 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy).
Mąka produkowana jest z najlepszych jakościowo odmian orkiszu Schwabenkorn, Frankenkorn i Ostro - według zaleceń Św. Hildegardy z Bingen.
Ziarna do produkcji mąki dostarczane są od certyfikowanych ekologicznych polskich rolników.
Mąka z płaskurki typ 650 jest wytwarzana z ziarna płaskurki pozyskanego z lokalnych gospodarstw rolnych. Jest to starszy rodzaj zboża niż orkisz. Mąka z płaskurki była bardzo popularna w czasach Cesarstwa Rzymskiego.
Mąka żytnia typ 720 jasna jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy).
Mąka pszenna typ 500 ekologiczna jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych, które posiadają certyfikat ekologiczny. Jest najpopularniejszą mąką.
Mąka żytnia razowa typ 2000 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy).