Opinie o Nas

Właściwości: mąka pszenna typ 500 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy). Mąka pszenna jest najpopularniejszą mąką w Polsce, a typ 500 jej podstawą. Mąka, która nada się idealnie do delikatniejszych wypieków. Typ 500 oznacza, że jest najdokładniej obrobiona.


Zastosowanie: mąka jasna idealna do wyrobów domowych np. pierogów, naleśników, ciast. Produkt polski. Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu.


Wyprodukowano w Polsce


Wartości odżywcze (na 100 g):

Wartość energetyczna (kcal) 364

Tłuszcz 1 g

Kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,4 g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 0,1 g

Cholesterol 0 mg

Sód 2 mg

Potas 107 mg

Węglowodany 76 g

Cukry 0,3 g

Białko 10 g

Błonnik 2,7 g

5901549936094

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to compare.