Właściwości: płaskurka jakościowo jest jeszcze lepsza i zdrowsza od popularnego orkiszu. Przez to jest bardzo ciężko dostępna oraz obróbka płaskurki jest bardziej skomplikowana niż innych zbóż. Zawiera w sobie wiele cennych wartości odżywczych i witamin. Pomaga w leczeniu chorób skóry, błon śluzowych, niestrawności oraz wspomaga przemianę materii.


Zastosowanie: idealnie nadaje się do wypieku chleba, który dzięki niej ma lekko orzechowy smak. Można także używać tej mąki do wypieku herbatników, ciasteczek, makaronu oraz wiele innych.


Produkt polski, 100% płaskurki


Wartości odżywcze (na 100 g):

Wartość energetyczna 334 kcal

Tłuszcz 2,89 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,54 g

Węglowodany 68,7 g

W tym cukry 7,12 g

Błonnik 12,9 g

Białko 14,42g

Sól 0,01 g


Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu.

5901549936872
6 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to compare.