Mąka Pszenna typ 1850 Graham 1kg Młyn Kopytowa
Mąka pszenna typ 1850 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy).
Indeks: 5901549936124
Mąka pszenna typ 1850 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ekologicznego ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Twórcą jej nazwy był pastor Sylvester Graham, który miał być przeciwnikiem wysoko przetworzonej mąki, zamiast tego chciał stworzyć produkt tworzony w sposób prosty, co miało dać efekt w postaci zdrowej mąki.
Właściwości: produkty stworzone przy użyciu tejże odmiany mają bardzo niską wartość energetyczną, mają także wysoką zawartość białka. To sprawia, że produkty stworzone przy użyciu tej mąki są zdrowe, niskokaloryczne i smaczne. Mąka ta działa pozytywnie na układ nerwowy, to wszystko za sprawą witaminy B. W tej odmianie znajdziemy również witaminy C oraz E, które z kolei wspomagają walkę z przedwczesnym starzeniem oraz wzmacniają naczynia krwionośne.
Zastosowanie: najpopularniejszym produktem stworzonym przy użyciu tej mąki są bułki „grahamki”, znajdziemy je w każdej piekarni. To właśnie bowiem do wypieków pieczywa używa się najczęściej tej mąki, sprawiają one, że końcowy produkt jest smaczny, pachnący i zwyczajnie bardzo zdrowy. Pieczywo stworzone przy użyciu tej odmiany bardzo często zalecane jest dla osób przechodzących na diety.
Wyprodukowano w Polsce
Wartości odżywcze (na 100 g):
Wartość energetyczna 329 kcal
Tłuszcz 2,1 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 60 g
W tym cukry 1 g
Błonnik 2,7 g
Białko 11 g
Sól 0,01 g
Mąka pszenna typ 1850 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ekologicznego ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Twórcą jej nazwy był pastor Sylvester Graham, który miał być przeciwnikiem wysoko przetworzonej mąki, zamiast tego chciał stworzyć produkt tworzony w sposób prosty, co miało dać efekt w postaci zdrowej mąki.
Mąka pszenna typ 1850 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy).
Mąka pszenna typ 1850 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ekologicznego ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Twórcą jej nazwy był pastor Sylvester Graham, który miał być przeciwnikiem wysoko przetworzonej mąki, zamiast tego chciał stworzyć produkt tworzony w sposób prosty, co miało dać efekt w postaci zdrowej mąki.
Mąka kokosowa ma słodkawy smak i pięknie pachnie kokosem. Jest doskonała jako dodatek do wypieków, deserów oraz budyniów. Należy pamiętać o odpowiednim zwiększeniu ilości używanych płynów ponieważ mąka ta ma wysokie właściwości absorpcyjne.
Mąka pszenna typ 500 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Jest najpopularniejszą mąką.
Mąka żytnia typ 720 jasna jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych, które posiadają certyfikat ekologiczny. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy).
Maranta trzcinowa BIO 250 g Pięć Przemian
Mąka pszenna typ 750 chlebowa jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych posiadających ekologiczny certyfikat. Jest ona ciemniejsza od mąki typ 500, wykorzystuje się ją do pieczenia chleba.
Mąka Teff bezglutenowa 500g PIĘĆ PRZEMIAN
Termin ważności 31.08.2020
Mąka owsiana BIO bezglutenowa 500 g
Mąka ryżowa pełnoziarnista PIĘĆ PRZEMIAN Produkt bezglutenowy.
Skrobię kukurydzianą otrzymuje się z białych pręcików kukurydzy. Ma postać proszku barwy białej i neutralny zapach. Charakterystycznie "skrzypi".
Ekologiczna mąka orkiszowa TYP 2000 ze świeżego, pełnego przemiału ziarna orkiszu ekologicznego. Charakteryzuje się dużą zawartością witamin i składników mineralnych.
Ekologiczna mąka z amarantusa pochodzi z kontrolowanych i certyfikowanych upraw ekologicznych z podkarpacia.
Mąka kukurydziana powstaje w wyniku zmielenia ziaren kukurydzy. Mąka kukurydziana jest żółtego koloru, przez co potrawy do których została dodana ta mąka również będą zmieniały barwę na żółtą. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się ją do produkcji pieczywa, makaronów, herbatników, ciast oraz tortilli. Również doskonale sprawdzi się w kuchni jako zamiennik mąki pszennej.
Mąka orkiszowa jasna typ 650 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych. Orkisz z Młyna Kopytowa to odmiana Schwabenkorn w wersji ekologicznej pochodzącej z nieopryskanych, certyfikowanych upraw.
Mąka pszenna typ 500 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Jest najpopularniejszą mąką.
Mąka orkiszowa jasna typ 650 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z porkarpackich gospodarstw rolnych. Orkisz, z którego wytwarzana jest mąka Zawsze Naturalnie to odmiana Schwabenkorn.
Po wypieczeniu tej mieszanki chleb charakteryzuje się niepowtarzalnym smakiem i aromatem oraz grubą, chrupiącą i złocistą skórką z dodatkiem czarnuszki.
Do produkcji mieszanki wykorzystano bezglutenowe składniki i specjalnie wyselekcjonowane surowce. Bez żadnych dodatków cukru w 100% wegańska.