Właściwości: produkty stworzone przy użyciu tejże odmiany mają bardzo niską wartość energetyczną, mają także wysoką zawartość białka. To sprawia, że produkty stworzone przy użyciu tej mąki są zdrowe, niskokaloryczne i smaczne. Mąka ta działa pozytywnie na układ nerwowy, to wszystko za sprawą witaminy B. W tej odmianie znajdziemy również witaminy C oraz E, które z kolei wspomagają walkę z przedwczesnym starzeniem oraz wzmacniają naczynia krwionośne. 


Zastosowanie
: najpopularniejszym produktem stworzonym przy użyciu tej mąki są bułki „grahamki”, znajdziemy je w każdej piekarni. To właśnie bowiem do wypieków pieczywa używa się najczęściej tej mąki, sprawiają one, że końcowy produkt jest smaczny, pachnący i zwyczajnie bardzo zdrowy. Pieczywo stworzone przy użyciu tej odmiany bardzo często zalecane jest dla osób przechodzących na diety.


Wyprodukowano w Polsce


Wartości odżywcze (na 100 g):

Wartość energetyczna 329 kcal

Tłuszcz 2,1 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g

Węglowodany 60 g

W tym cukry 1 g

Błonnik 2,7 g

Białko 11 g

Sól 0,01 g

5901549936124
24 Przedmioty

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to compare.