Mąka Pszenna typ 500 1kg Młyn Kopytowa
Mąka pszenna typ 500 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Jest najpopularniejszą mąką.
Indeks: 5901549936100
Mąka pszenna typ 500 ekologiczna jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych, które posiadają certyfikat ekologiczny. Jest najpopularniejszą mąką.
Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy). Mąka pszenna jest najpopularniejszą mąką w Polsce, a typ 500 jej podstawą. Mąka, która nada się idealnie do delikatniejszych wypieków. Typ 500 oznacza, że jest najdokładniej obrobiona.
Mąka jasna idealna do wyrobów domowych np. pierogów, naleśników, ciast.
Wartość energetyczna 364 kcal
Tłuszcz 1 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 76 g
W tym cukry 0,3 g
Błonnik 2,7 g
Białko 10 g
Sól 0,01 g
Wyprodukowano w Polsce
Mąka pszenna typ 500 ekologiczna jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych, które posiadają certyfikat ekologiczny. Jest najpopularniejszą mąką.
Mąka pszenna typ 500 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Jest najpopularniejszą mąką.
Mąka pszenna typ 500 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Jest najpopularniejszą mąką.
Mąka z mielonych ziaren ciecierzycy o lekko orzechowym posmaku jest popularnym składnikiem kuchni hinduskiej. Doskonale absorbuje płyny może więc zastąpić jajko jako spoiwo w gołąbkach, pulpetach, burgerach. Znakomita również do wyrobu past do pieczywa (hummus).
Mąka kokosowa ma słodkawy smak i pięknie pachnie kokosem. Jest doskonała jako dodatek do wypieków, deserów oraz budyniów. Należy pamiętać o odpowiednim zwiększeniu ilości używanych płynów ponieważ mąka ta ma wysokie właściwości absorpcyjne.
Mąkę kasztanową uzyskuje się ze zmielenia kasztanów jadalnych. Charakteryzuje sie słodkim, lekko orzechowym smakiem. Jest naturalnie bezglutenowa. Może stanowić substytut innych mąk lub dodatek do nich. Doskonała do domowych wypieków, ciast, gofrów, naleśników.
Mąka kukurydziana powstaje w wyniku zmielenia ziaren kukurydzy. Mąka kukurydziana jest żółtego koloru, przez co potrawy do których została dodana ta mąka również będą zmieniały barwę na żółtą. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się ją do produkcji pieczywa, makaronów, herbatników, ciast oraz tortilli. Również doskonale sprawdzi się w kuchni jako zamiennik mąki pszennej.
Mąka owsiana pełnoziarnista 500g Pięć Przemian
Produkt bezglutenowy
Mąka orkiszowa jasna typ 650 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych. Orkisz, z którego wytwarzana jest mąka w młynie Kopytowa to odmiana Schwabenkorn.
Mąka gryczana powstaje przez zmielenie kaszy gryczanej niepalonej. Mąka ta służy do zrobienia makaronów, ciast, naleśników oraz jest wykorzystywana jako dodatek do każdego rodzaju pieczywa.
Mąka z płaskurki typ 650 jest wytwarzana z ziarna płaskurki pozyskanego z lokalnych gospodarstw rolnych. Jest to starszy rodzaj zboża niż orkisz. Mąka z płaskurki była bardzo popularna w czasach Cesarstwa Rzymskiego.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z żurawiną.
Mąka żytnia typ 720 jasna jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy).
Mąka orkiszowa jasna typ 650 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych. Orkisz z Młyna Kopytowa to odmiana Schwabenkorn w wersji ekologicznej pochodzącej z nieopryskanych, certyfikowanych upraw.
Mąka Orkiszowa Wiejska 5kg T.S. SAN - odpowiednik typu 550
Mąka orkiszowa 1850 graham jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych. Nasz orkisz to odmiana Schwabenkorn.
Ekologiczna mąka orkiszowa TYP 2000 ze świeżego, pełnego przemiału ziarna orkiszu ekologicznego. Charakteryzuje się dużą zawartością witamin i składników mineralnych.
Mieszanka mąk ze świeżego pełnego przemiału ziarna: samopszy, płaskurki i orkiszu ekologicznego.
Mąka Teff bezglutenowa 500g PIĘĆ PRZEMIAN
Termin ważności 31.08.2020