Właściwości: osoby które dbają o swoje nawyki żywieniowe powinny zainteresować się tą odmianą. Znajdą bowiem w mące dużą ilość błonnika, który pomaga w zapobieganiu chorób serca oraz cukrzycy. Potrawy powstałe przy użyciu tej mąki są także mniej kaloryczne niż przygotowane przy udziale zwykłej odmiany. 


Zastosowanie
: mąka taka doskonale nadaje się do tworzenia pieczywa, może także być używana jako alternatywa dla zwykłej odmiany przy robieniu ciast, naleśników czy gofrów. Możemy korzystać z tej mąki niemal tak jakbyśmy korzystali ze zwykłej, warto jednak mieć na uwadze to, że ma ona w sobie sporo błonnika. 


Wyprodukowano w Polsce


Wartości odżywcze (na 100 g):

Wartość energetyczna 334 kcal

Tłuszcz 2,89 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,54 g

Węglowodany 68,7 g

W tym cukry 7,12 g

Błonnik 12,9 g

Białko 14,42g

Sól 0,01 g


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

5901549936810
3 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to compare.