Mąka z płaskurki graham typ 1850 1kg Młyn Kopytowa
Mąka z płaskurki graham typ 1850 jest wytwarzana z ziarna płaskurki. Ziarno to jest jeszcze starsze niż orkisz. Mąka z płaskurki była bardzo popularna w czasach Cesarstwa Rzymskiego.
Indeks: 5901549936384
Mąka z płaskurki typ 650 jest wytwarzana z ziarna płaskurki pozyskanego z lokalnych gospodarstw rolnych. Jest to starszy rodzaj zboża niż orkisz. Mąka z płaskurki była bardzo popularna w czasach Cesarstwa Rzymskiego.
jakościowo jest jeszcze lepsza i zdrowsza od popularnego orkiszu. Przez to jest bardzo ciężko dostępna oraz obróbka płaskurki jest bardziej skomplikowana niż innych zbóż. Zawiera w sobie wiele cennych wartości odżywczych i witamin.
idealnie nadaje się do wypieku chleba, który dzięki niej ma lekko orzechowy smak. Można także używać tej mąki do wypieku herbatników, ciasteczek, makaronu oraz wiele innych. Pomaga w leczeniu chorób skóry, błon śluzowych, niestrawności oraz wspomaga przemianę materii.
Wyprodukowano w Polsce
Mąka z płaskurki typ 650 jest wytwarzana z ziarna płaskurki pozyskanego z lokalnych gospodarstw rolnych. Jest to starszy rodzaj zboża niż orkisz. Mąka z płaskurki była bardzo popularna w czasach Cesarstwa Rzymskiego.
Mąka z płaskurki graham typ 1850 jest wytwarzana z ziarna płaskurki. Ziarno to jest jeszcze starsze niż orkisz. Mąka z płaskurki była bardzo popularna w czasach Cesarstwa Rzymskiego.
Mąka orkiszowa jasna typ 650 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych. Orkisz, z którego wytwarzana jest mąka w młynie Kopytowa to odmiana Schwabenkorn.
Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka na naleśniki
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED: 3/12/2021
Mieszanka bezglutenowa do wypieku bułek jasnych
Mąka orkiszowa jasna typ 650 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych. Orkisz z Młyna Kopytowa to odmiana Schwabenkorn w wersji ekologicznej pochodzącej z nieopryskanych, certyfikowanych upraw.
Ekologiczna mąka orkiszowa TYP 2000 ze świeżego, pełnego przemiału ziarna orkiszu ekologicznego. Charakteryzuje się dużą zawartością witamin i składników mineralnych.
Mąka żytnia razowa typ 2000 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy).
Mąka orkiszowa 1850 graham jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych. Orkisz w Młynie Kopytowa to odmiana Schwabenkorn.
Mieszanka bezglutenowa do wypieku bułek ciemnych
Mąka żytnia razowa typ 2000 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy).
Mąka owsiana BIO bezglutenowa 500 g
Skrobię kukurydzianą otrzymuje się z białych pręcików kukurydzy. Ma postać proszku barwy białej i neutralny zapach. Charakterystycznie "skrzypi".
Mąka orkiszowa jasna typ 650 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych. Orkisz, z którego wytwarzana jest mąka w młynie Kopytowa to odmiana Schwabenkorn.
Po wypieczeniu tej mieszanki chleb charakteryzuje się niepowtarzalnym smakiem i aromatem oraz grubą, chrupiącą i złocistą skórką z dodatkiem czarnuszki.
Do produkcji mieszanki wykorzystano bezglutenowe składniki i specjalnie wyselekcjonowane surowce. Bez żadnych dodatków cukru w 100% wegańska.
Mąkę kasztanową uzyskuje się ze zmielenia kasztanów jadalnych. Charakteryzuje sie słodkim, lekko orzechowym smakiem. Jest naturalnie bezglutenowa. Może stanowić substytut innych mąk lub dodatek do nich. Doskonała do domowych wypieków, ciast, gofrów, naleśników.
Mąka żytnia typ 720 jasna jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych, które posiadają certyfikat ekologiczny. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy).
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z żurawiną.