Właściwości: jest to mąka z natury bezglutenowa, dlatego jest idealna dla osób chorujących na celiakię oraz tych którzy mają nietolerancję glutenu. Mąka kukurydziana zawiera w sobie cenne białko, błonnik, witaminy B1, B6. Dodatkowo jest źródłem składników mineralnych takich jak żelazo, magnez czy cynk. Mąka kukurydziana posiana naturalne barwniki o właściwościach przeciwutleniających, które warunkują barwę mąki i chronią organizm przed działaniem wolnych rodników. Czym się jeszcze wyróżnia? Obniża poziom cholesterolu we krwi dzięki wysokiej zawartości błonnika. Reguluje aktywności enzymów. Dzięki zawartości cynku wspomaga układ odpornościowy.


Zastosowanie
: mąkę kukurydzianą można wykorzystać przede wszystkim do wypieków pieczywa. Ponadto nie ma przeszkód, by ten rodzaj mąki wykorzystać do produkcji makaronów, herbatników, ciast oraz tortilli.


Wyprodukowano w Polsce.


Wartości odżywcze (na 100 g):

Wartość energetyczna 347 kcal

Tłuszcz 3 g 

W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,28 g

Węglowodany 70,5 g

W tym cukry 2,2 g

Błonnik 7,5 g

Białko 5,9 g

Sól 0,005 g


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

5903624407000

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to compare.